foto HINA/ Mario STRMOTIÆ /ms .

U Splitu otvoren 23. međunarodni sajam GAST

Autor: Hina

U splitskoj Spaladium Areni u srijedu je otvoren 23. međunarodni sajam GAST, na kojem sudjeluje više od 700 izlagača iz Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Austrije i Hrvatske

GAST okuplja izlagače iz područja gastronomije, turizma, vinarstva te tvrtke iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji razvoja turizma. Održava se do subote 3. ožujka i obuhvaća osam sajmova prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, vina, namještaja, kave turizma, te sladoleda i slastica.

Sajam je otvorio župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban koji je rekao da GAST doprinosi da se Split predstavi turistima i izvan glavne sezone.

“Lako je, zahvaljujući ljepotama mora i sunca turiste imati u srpnju i kolovozu”, rekao je Boban te dodao da Split i županija imaju tri preduvjeta da svaki mjesec bude popunjen, a to su prirodne ljepote, povijesno-kulturna baština i gastronomska ponuda.

Pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac je rekla kako to ministarstvo podržava manifestacije poput GAST-a jer omogućuju izravan kontakt s kupcima.

Državni tajnik ministarstva turizma Tonči Glavina je rekao kako je motivacija dolaska prije tri godine bilo 75 posto sunce i more, dok se danas to spustilo na 55 posto, a gosti više dolaze zbog pustolovnog ili gastronomskog turizma.

GAST je središnje je mjesto pripreme za turističku sezonu, kazala je direktorica sajma Sanja Vuković Veić.

“Imat ćemo puno prezentacija, degustacija, a cijeli dan će se izrađivati sladoledi, tradicijske slastice i proizvodi. Održavat će se razne stručne konferencije, a posjetitelji će moći vidjeti 704 branda. Ove godine Sajam GAST raste 20 posto. Jako smo zadovoljni što su vodeće tvrtke iz Hrvatske i regije izabrale Sajam GAST kao mjesto za što bolju pripremu turističke sezone”, zaključila je Vuković Veić.




Dogradonačelnik Nino Vela smatra da je sajmovanje i dogovaranje poslova za gastronomiju i vinarstvo način za poboljšavanje turističke ponude.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.