Damir Spehar/PIXSELL

U GRADSKU BLAGAJNU SJELI DESECI MILIJUNA KUNA: Njemački RWE postao većinski vlasnik Koprivnica plina i opskrbe!

Autor: dnevno.hr

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac ostaje vlasnikom 25 posto udjela u navedenim tvrtkama. RWE se ugovorom obvezao da će idućih pet godina zadržati sve zaposlenike te da će zadržati sjedište i djelatnosti ovih tvrtki u Koprivnici.

Potpisivanjem ugovora Grad Koprivnica i tvrtka RWE postali su strateški partneri u plinskom poslovanju. Tvrtka RWE Hrvatska ulaskom u vlasničku strukturu s udjelom od 75 posto u tvrtkama Koprivnica plin i Koprivnica opskrba, ponudivši na javnom natječaju cijenu od 51 milijuna kuna, postala je većinski vlasnik koprivničke distribucije i opskrbe plinom s mrežom od oko 13 tisuća korisnika.

Gradsko komunalno poduzeće Komunalac ostaje vlasnikom 25 posto udjela u navedenim tvrtkama. RWE se ugovorom obvezao da će idućih pet godina zadržati sve zaposlenike te da će zadržati sjedište i djelatnosti ovih tvrtki u Koprivnici.

– RWE je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja pruža jedinstvenu uslugu opskrbe plinom i električnom energijom svim kategorijama korisnika na području cijele Hrvatske. Drugi smo najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj sa 110 tisuća korisnika. Naša snaga leži i u činjenici da smo dio njemačke innogy grupe koja u 11 europskih zemalja opskrbljuje 23 milijuna korisnika električnom energijom i  plinom te se, osim maloprodaje, bavi i razvojem projekata obnovljivih izvora energije, kao i upravljanja distribucijskom mrežom. Sretni smo i ponosni što danas u našu veliku europsku obitelj primamo i Grad Koprivnicu, kroz naše strateško partnerstvo u plinskom poslovanju. Dugoročni je cilj ovog strateškog partnerstva daljnji razvoj energetske djelatnosti u Koprivnici – kazao je na konferenciji za novinare u Koprivnici Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatske i glavni izvršni direktor tvrtke innogy za jugoistočnu Europu dodajući da očekuje da će RWE u sljedeće tri godine zauzeti oko 10 posto hrvatskog tržišta opskrbe plinom.

– Ulaskom RWE-a u plinsko poslovanje u Koprivnici dobili smo velikog i ozbiljnog strateškog partnera i bit ćemo spremni za potpunu liberalizaciju tržišta plina. Pred nama je bio izbor da budemo konzervativni i sami se uputimo u neizvjesnu budućnost ili da nađemo kvalitetnog strateškog partnera te i dalje budemo konkurentni i uspješni. Odabirom snažnog partnera koji će ulagati u razvoj i modernizaciju infrastrukture, odabrali smo najboljeg mogućeg partnera – izjavio je Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice.

Gradonačelnik Jakšić je još istaknuo mogućnost da i Koprivnica opskrba bude nositelj akvizicija dijela ostalih plinskih opskrbljivača u Hrvatskoj te je izrazio uvjerenje da će RWE poduprijeti i razvoj Smart City platforme i rješenja, kao što su pametna ulična rasvjeta i e-mobilnost itd.

Maja Hleb, predsjednica Uprave koprivničkog Komunalca, istaknula je da je strateški cilj ove suradnje daljnji razvoj djelatnosti distribucije plina u Koprivnici.

– Suradnjom Koprivnica opskrbe i RWE Plina ostvarit ćemo dodatne sinergije i, na kraju krajeva, bolje cijene plina, u korist krajnjih kupaca. Dobivamo snažnog partnera što nam omogućava daljnji razvoj plinskog poslovanja u regiji. Osobno sam vrlo sretna što smo energetskom poslovanju u Koprivnici ovom suradnjom osigurali svjetlu budućnost“, izjavila je Maja Hleb.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.