Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U Francuskoj 45-postotni rast prodaje i rezervacija ljetnih paket aranžmana za Hrvatsku

Autor: Hina

U Francuskoj i ove godine raste potražnja za odmorima u Hrvatskoj i to s čak 45-postotnim povećanjem prodaje i rezervacija ljetnih paket aranžmana za hrvatska odredišta, iznose iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na temelju informacija s tog tržišta i ovotjednog turističkog sajma u Parizu.

Na pariškom sajmu “Salon mondial du tourisme”, jednom od najvećih turističkih sajmova za široku publiku u Francuskoj, među više od 500 svjetskih i europskih turističkih destinacija od 15 do 18. ožujka predstavlja se i Hrvatska.

Nositelj nastupa je HTZ i njegovo francusko predstavništvo, a izlažu i turističke zajednice Grada Zagreba, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

“Francuska za Hrvatsku predstavlja vrlo potentno tržište s kojeg posljednjih godina ostvarujemo odlične rezultate turističkog prometa. Zajedno s ključnim partnerima puno radimo na povećanju aviolinija koje su jedan od ključnih preduvjeta daljnjeg rasta i zadržavanja pozitivnih trendova”, kaže direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodaje da je podatak o 45-postotnom rastu prodaje za Hrvatsku stigao od Udruženja francuskih turoperatora SETO.

Salon mondial du tourisme zadnjih godina udružen je sa sajmom Destination Nature, koji je posvećen aktivnom turizmu, pa tako posjetitelji za cijenu ulaznice mogu posjetiti dva sajma, što dovodi znatno više posjetitelja, preko 100 tisuća.

Direktorica francuskog predstavništva HTZ-a Danijela Mihalić Đurica podsjeća na lanjske brojke s francuskog tržišta, kada je više od 540 tisuća francuskih turista ostvarilo rekordnih 2,1 milijun noćenja, što su u odnosu na 2016. porasti od 9 i 5 posto.

“Posebno vesele povećanja u pred i posezoni u hrvatskim regijama u koje Francuzi do sada nisu dolazili u većem broju, čemu su sigurno pridonijele promotivne aktivnosti u regijama iz kojih se uvode izravne zračne linije za Hrvatsku. Turistička promocija na francuskom tržištu nastavlja se idućeg tjedna nastupom na sajmu aktivnog turizma u Lyonu”, poručila je Mihalić Đurica.




Najavila je da potom slijedi predstavljanje hrvatske turističke i maritimne baštine na manifestaciji Escale à Sète u gradu Sète u južnoj Francuskoj, gdje će Hrvatska uz Italiju biti jedna od počasnih zemalja te priredbe koja privlači oko 300 tisuća posjetitelja. U sklopu hrvatskog predstavljanja organiziran je dolazak tradicionalnih brodova, poput kvarnerskog guca, lošinjske regatne pasare, Condure Croatica, komiške sandule, neretvanske lađe i trupice.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.