Ivo Cagalj/PIXSELL

Turistički projekt grada Sinja upravo dobio 56 milijuna kuna

Autor: dnevno.hr

Projekt je javnosti, uz video projekciju, predstavila Ankica Panza, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom.

U Gradskoj vijećnici Sinja održana je prezentacija projekta ‘Sinj u sridu’, za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo Gradu Sinju bespovratna sredstva u iznosu od 56.843.992,20 kn.
Ugovor o provedbi financiranja projekta ‘Sinj u sridu’ potpisan je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja, 12. kolovoza ove godine, a potpisali su ga gradonačelnica Kristina Križanac i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić.
Projekt je javnosti, uz video projekciju, predstavila Ankica Panza, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom. U svom izlaganju istaknula je kako je cijeli Projekt dugogodišnji zajednički timski rad djelatnika Gradske uprave, konzultatanata i predstavnika partnera i suradnika na projektu ‘Sinj u sridu’.
-Uz Grad Sinj, partneri Projekta su TZ Grada Sinja, VAD, Muzej Cetinske krajine, RERA razvojna agencija SDŽ, Suvenirnica Florami, a suradnici su Klaster ‘Kolo’, Klaster ‘Sinjska alka’, Klapa Sinj, Gradska glazba Sinj i Kulturno umjetničko središte Sinj, istaknula je Panza.
Obrazlažući detaljno stavke projekta, Panza je podsjetila na sve etape dosadašnjeg rada, a sve u cilju unapređenja postojećih povijesnih, kulturnih i prirodnih potencijala sinjskog kraja, kao i razvijanje turizma. Ankica Panza naglasila je kako je ovaj projekt, vrijedan ukupno 68 milijuna 114 tisuća kuna, usmjeren na rekonstrukciju, obnovu i revitalizaciju nepokretnih kulturnih dobara te valorizaciji nematerijalne kulturne baštine. Uz nepovratnih 56.843.992,20 kuna još će se preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova aplicirati nešto manje od 9 milijuna kuna, a preostali manji iznos podmirit će dionici na Projektu.
Panza je na kraju izlaganja istaknula kako je projekt započeo 1. siječnja 2014., a zaključni rok dovršetka je srpanj 2018 godine.
Govoreći o samom projektu ‘Sinj u sridu’ gradonačelnica Kristina Križanac je istaknula:
“Grad Sinj ovim projektom dobiva razvojnu budućnost, bolji životni standard svih građana, kao i veliki razvoj turizma, posebno vjerskog i kulturnog sadržaja. Zapravo se sve temelji na dva glavna naša brenda, a to su Alka i Gospa Sinjska, oni su naša nacionalna prepoznatljivost na koje smo u projektu vezali i ostale naše kulturne i druge sadržaje’, istaknula je Križanac, navodeći što će se zapravo ovim velikim financijskim sredstvima realizirati: “Uredit će se detaljno tvrđava Stari grad, Kamičak, Muzej Cetinske krajine, zgrada Palacina, rekonstrukcija ulica i opremanje Urbanističke cjeline Sinja. Tu značajni iznos pripada temi Sinjska alka – nabavi opreme i razvoj novih multimedijalnih interpretacijskih oblika i centra Sinjska alka, jačanje kapaciteta lokalnih dionika, unapređenje proizvodnje suvenira i drugi sadržaji’, istaknula je Križanac, dodavši kako se očekuje mnogo radova u kojima bi poduzetnici, graditelji i ostali sa sinjskog područja mogli biti uključeni u cijeli projekt: “Svi naši poduzetnici, privatnici normalno će se moći uključiti u ovu priču, i kroz bagatelne i javne nabave, i vjerujem kako će mnogi s nama sudjelovati u realizaciji ovog projekta’, kazala je gradonačelnica Kristina Križanac.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.