screenshot/YouTube
screenshot/YouTube

Tražite posao u školi? Preselite se na Havaje i radit ćete!

Autor: T. P.

Uz prosječnu godišnju nastavničku plaću od 56 tisuća dolara, Havaji daju i 6 tisuća dolara bonusa nastavnicima "posebnog obrazovanja, napredne matematike i napredne znanosti".

Svi oni koji su u Hrvatskoj završili studij s nastavničkim modulom znaju koliko je teško naći posao u struci u granicama drage im domovine. Nažalost, mjesta su nerijetko popunjena “preko veze”, zahvaljujući ovoj ili onoj političkoj pripadnosti, poznanstvima s pravim osobama, lokalnim šerifima ili slično. I protiv toga se teško boriti. Ako ste među onim nastavnicima koji ne žele odustati od svojeg poziva za koji ste se godinama i školovali, ne preostaje vam drugo nego potražiti priliku izvan Hrvatske, što su mnogi mladi do sada i učinili. Trbuhom za kruhom. Prilike se hrvatskim učiteljima mogu pronaći među iseljenim Hrvatima, a nova prilika smiješi se na dalekim Havajima.

S obzirom na to da traže čak 1600 nastavnika, prilike ima. Naime, najteži zadatak je zadržati zaposlenika na otoku te je ta otočna zemlja suočena s nedostatkom onih koji su voljni ostati, piše WYCD. Godišnja plaća iznosi 378 000 kuna pa dok se u Hrvatskoj situacija ne popravi kada je riječ o zapošljavanju mladih obrazovanih ljudi, licemjerno bi bilo prešutjeti ovu priliku, unatoč ljubavi prema domovini.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI