Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tomašić: ‘EK je dopustila monopol populistima u javnoj komunikaciji oko CETA-e i TTIP-a‘

Autor: dnevno.hr

"Komisija nikoga, pa ni mene osobno, nije dosad uspjela uvjeriti da ovi sporazumi neće koristiti isključivo multinacionalnim korporacijama, dok će male i srednje tvrtke dobiti samo mrvice. To je važno pitanje i Komisija ga mora razjasniti građanima i nama – njihovim predstavnicima" - naglasila je na kraju govora.

U svojem govoru tijekom ključne debate s Vijećem i Komisijom na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić osvrnula se na nemogućnost Europske unije da zaključi trgovinski sporazum s Kanadom.

“Jedan od glavnih izazova koji se nalaze pred Komisijom jest kako pozicionirati Europsku uniju kao globalnog lidera u trgovini i osigurati razdoblje novog ubrzanog rasta kakvom je Europa svjedočila nakon Drugog svjetskog rata. Razvoj događaja oko CETA-e pokazuje kako se veliki broj naših građana osjeća ugroženo od jedne Kanade pa mislim da je iluzorno očekivati da ćemo se u dogledno vrijeme dogovoriti s globalnim gigantima poput SAD-a, Indije, Kine ili Rusije” – naglasila je Tomašić.

Također, Tomašić je ukazala na to da se ništa ne događa slučajno – građani gube povjerenje u političke elite, a Komisija je tome doprinijela jer je premalo radila na informiranju građana te je dozvolila monopol populistima u javnoj komunikaciji oko CETA-e i TTIP-a.

“Komisija nikoga, pa ni mene osobno, nije dosad uspjela uvjeriti da ovi sporazumi neće koristiti isključivo multinacionalnim korporacijama, dok će male i srednje tvrtke dobiti samo mrvice. To je važno pitanje i Komisija ga mora razjasniti građanima i nama – njihovim predstavnicima” – naglasila je na kraju govora.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.