Sve popularnija online kupnja proizvoda ljekarni – najviše se traži kozmetika, dodaci prehrani i medicinska pomagala

Autor: Dnevno.hr

Ova farmaceutkinja veliki dio svog poslovnog života provela je u veleprodaji lijekova

Svaki četvrti građanin Hrvatske kupuje putem interneta. Najviše se kupuje odjeća, elektronički uređaji, uređaji za kućanstva, igračke i knjige. No, trendovi se sve više mijenjaju i u „koristi“ web shoppova ljekarni. Tržišni trendovi, kao i razvoj novih tehnologija koje podupiru online poslovanje idu u prilog tomu i da ćemo sve više koristiti proizvode i usluge ljekarni upravo kroz on-line narudžbe.

Dovoljno da Loyalty članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Jele Ribičić, vlasnica i direktorica Zdravstvene ustanove Ljekarne Prima Farmacia implementira u svoje poduzetništvo i ovaj način plasmana proizvoda.

Ova farmaceutkinja veliki dio svog poslovnog života provela je u veleprodaji lijekova. U svom radu za veliku farmaceutsku kuću prošla je sve etape poslovnog razvoja u ovoj struci, prikupila iznimno iskustvo, te snagu otisnuti se u vlastite poduzetničke vode. A u njima nepokolebljivo plovi već šest i pol godina zahvaljujući vlastitim ljekarnama koje uspješno vodi.

”Danas imam dvije ljekarne – jedna je u Vrgorcu, a jedna u Brelima. Imam sedam zaposlenih. Imamo širok dijapazon proizvoda, naravno primarno uz lijekove, jer smatram da ljudima trebamo ponuditi sadržajni izbor za kupnju odnosno nabavku. Ponudu ljekarni proširili smo i na web shop čime ne samo da smo obogatili naše prodajne mogućnosti nego pružili ljudima da „kupnjom iz naslonjača“ uštede vrijeme, novac, ali i trud”, opisala je svoj poduzetnički dijapazon Jele Ribičić, vlasnica i direktorica Zdravstvene ustanove Ljekarne Prima Farmacia.

Uvođenje web shopova u poslovanje dodatni je poticaj njegovoj uspješnosti, ali i praćenju trendova koje donosi budućnost. On line kupnja već čini više od 80 posto aktivnosti građana Sjedinjenih Američkih Država. U online novčanike sve više posežu i građani Hrvatske, pa tako 5 posto njih kupuje svaki tjedan putem web shoppova, a najmanje jednom mjesečno 21 posto kupaca.

Tržište postaje sve zahtjevnije, kupac očekuje isporuku usluge ili proizvoda što kvalitetnije i brže, pa je sasvim razumljivo da smo mu željeli i u Ljekarnama Prima Farmacia biti što dostupniji. Najjednostavniji put do naših kupaca svakako je i web shop. A kupnja putem naše digitalne platforme koju smo pokrenuli ovog proljeća je to i pokazala stalnim porastom. Naši online kupci najviše kupuju kozmetiku, dodatke prehrani te medicinska pomagala – iznosi podatke o navikama svojih online kupaca poduzetnica Jele Ribičić.




Online prodaja kontinunirano će rast i među građanima Hrvatske, a poduzetnice i poduzetnici koji među prvima implementiraju svoje sadržaje na dopadljiv digitalan način kupnje – „pobrat“ će i najviše uspjeha. Jele Ribičić svjesna je koliko se čak i u farmaceutici navike i želje kupaca mijenjaju s trendovima pa je svoje poduzetništvo prilagodila upravo njima.

Online ponuda je primamljiva posebice našim kupcima koji nemaju vremena, ali i žele sami izabrati u miru svog doma proizvode koji im trebaju. Te proizvode digitalno mogu proučiti, pročitati savjete o uporabi, provjeriti i usporediti s drugim proizvodima te donijeti na miru odluku o kupnji. Prilikom kupnje u ljekarnama nastojimo se posvetiti svojim kupcima, ali moderni kupac radije će svoju nabavku obaviti putem interneta – otkriva trendove kupnje u svojoj struci vlasnica ljekarni Prima Farmacia.




No, porast i popularnost web shoppova neće sigurno „dotući“ odlazak u kupnju na klasični način. Upravo suprotno, svaka od ove vrste kupnje ima svojih poklonika.

”Kupci koji nam dolaze u ljekarne ne dolaze samo po lijekove. Dolaze po kozmetiku, ortopedska pomagala, dodatke prehrani, no ono što je još važnije dolaze po savjete, informacije i mišljenje što koristiti, što kupiti. Sve u cilju prevencije zdravlja, očuvanja ljepote, promicanja zdravog načina življenja. Kontakt s ljudima u ovoj „klasičnoj kupnji“ je ono što nosi prednost nad online platformom”, komentirala je ova poduzetnica.

Internet trgovina radi non-stop sve dane u godini te je dostupna bez obzira u kojem dijelu Hrvatske da kupac živi.

Jele Ribičić svom je poduzetništvu učinkovitom kombinacijom ponude uz pomoć svojih ljekarni u Vrgorcu i Brelima, ali i kroz web shop objedilila učinkovito obje prodajne platforme. U cilju biti dostupna svojim kupcima od kud da dolaze, sa sadržajnom i bogatom ponudom.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.