Robert Anic/PIXSELL

SUSRET MINISTRA TURIZMA S PREDSJEDNIKOM CEHA UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA HOK-a

Autor: dnevno.hr

Stoga je zajednički zaključak današnjeg susreta u Ministarstvu turizma: „Ako se stopa PDV-a ne može smanjiti, nikako ne dozvoliti povećanje“.

Ministar turizma Gari Cappelli danas se sastao s predsjednikom ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-e Nenadom Šepakom, ujedno i predsjednikom Udruženja ugostitelja Zagreb. Glavna tema razgovora bila je porezna reforma i to u dijelu povećanja stope PDV-a na ugostiteljske usluge, pripremu i usluživanje hrane i pića, s 13 na 25 %.

Ministar Capelli podržava zahtjeve ugostitelja koji su utemeljeni i na Strategiji razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine. Strategija razvoja turizma Republike Hrvatske je izrađena u suradnji resornog Ministarstva turizma i Ministarstva financija i jednoglasno je usvojena u Saboru kao strateški dokument te precizira nižu stopu PDV-a koja je konkurentna okruženju i poticajno djeluje na daljnja ulaganja u ugostiteljstvu i turizmu. Štoviše, provedba mjera povećanja stope PDV-a na 25% direktan je udar na daljnju provedbu razvoja turizma, ali i ostvarenje turističkih rezultata u nadolazećim sezonama. Obzirom na značaj turizma na ekonomiju naše zemlje, jasno je kako bi ovakav rasplet imao pogubne posljedice ne samo za branšu, već i za turizam te domaću ekonomiju u cjelini.

Stoga je zajednički zaključak današnjeg susreta u Ministarstvu turizma: „Ako se stopa PDV-a ne može smanjiti, nikako ne dozvoliti povećanje“.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.