Cijeli život uzgaja biljku čiji plodovi vrijede kao zlato: Evo koliko dnevno zarađuje
ŠOKANTNA PRIČA IZ POREČA: Jesu li hrvatski radnici tako loši ili je ovo još jedan turistički skandal?!
Nažalost, Hrvatska je prepuna loših priča o ugostiteljima koji se prema radnicima odnose kao prema potrošnoj robi. Da li je i ovo jedan takav slučaj ili su u hotel dolazili raditi ljudi koji za to nisu bili spremni, morat ćete procijeniti sami.
Nakon naše priče o izrabljivanju radnika u samom srcu Dubrovnika, sve više građana nam se javlja s pritužbama na poslodavce u ugostiteljstvu koji sustavno maltretiraju svoje zaposlenike, iskorištaju njihovu naivnost i očaj da bi izbjegli plaćanje. Kako tvrdi jedan naš čitatelj(podaci poznati redakciji), takav slučaje je i u restoranu Hotela Mauro u Poreču.
“Taj restoran je u sklopu Hotela Mauro i to što oni rade je sramotno. Kakvu god da plaću dogovorite, oni vas uzmu na minimalac, a ostatak plaćaju na ruke. To bi još bilo prihvatljivo, ali to što oni rade nije. Oni su uzimali ljude na po tjedan dana i na kraju ih nisu ni za to platili. Tako nisu morali ništa platiti jer su tvrdili da je to proba. Stalno stavljaju nove oglase u razmaku od desetak dana za isto radno mjesto. Pokušali su prevariti i goste jer gazda želi da gosti prvo naruče, a nipošto im se ne daje prvo meni. Pa gdje toga ima?”, rekao nam je ogorčeni čitatelj koji je htio ostati anoniman jer je Poreč ipak “malo mjesto gdje se svi znaju”.
Pronašli smo oglase!
Kako je u ovakvim pričama uvijek teško procijeniti je li dojava samo pokušaj blaćenja bivšeg poslodavca ili su ove optužbe potpuno neosnovane, odlučili smo potražiti spomenute oglase. Bez puno muke smo pronašli nekoliko oglasa koji potvrđuju da gdje ima dima, ima i vatre. Primjerice, uspješno smo pronašli tri oglasa za konobara u spomenutom restoranu koja su objavljena u zadnjih mjesec dana, svaki s rokom isteka koji se razliku u svega desetak dana.
Kako tvrdi naš izvor, to nije slučaj samo za konobare. Slične metode zapošljavanja navodno vrijede i za sobarice, recepcionare, servirke i slično. “Stalno stavljaju novi oglas za recepcionarku. Kad ste čuli da netko svaki mjesec mijenja recepcionara, a kamo li svaki tjedan”, dodao je naš izvor.
Nažalost, Hrvatska je prepuna loših priča o ugostiteljima koji se prema radnicima odnose kao prema potrošnoj robi. Da li je i ovo jedan takav slučaj ili su u hotel dolazili raditi ljudi koji za to nisu bili spremni, morat ćete procijeniti sami.
ZADNJE VIJESTI
Hrvati imaju proizvod od kojeg se može dobro zaraditi: ‘Vrjedniji je i od dijamanta’
Okretao burgere, radio na gradilištu, a sada je milijunaš: Otkrio tajnu i kako se obogatiti
Brat i sestra upali u čestu zamku nasljedstva: Odvjetnik im ponudio tri rješenja