Spremnik dizela čak 64 kune jeftiniji nego prošle godine!

Autor: T. P.

Iz naftnih kompanija poručuju kako su niže cijene goriva u Hrvatskoj posljedica pada cijena motornih benzina i dizelskog goriva na mediteranskoj burzi za 2,5 i 3,9 posto u odnosu na prethodni tjedan

Drugi tjedan zaredom padaju cijene goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra eurosupera 95 od utorka je jeftinija za 4 lipe te sada se prodaje u rasponu od 8,95 do 8,99 kune, ovisno o kompaniji. Inače, vozači sada litru eurosupera 95 plaćaju za kunu manje nego u isto vrijeme lani (u obzir uzete i 25 lipa veće trošarine od travnja). Naime, prije godinu dana litru benzina plaćali smo 10,01 kunu, što znači da je spremnik od 50 litara sada jeftiniji za čak 53 kune.

Litra eurodizela u utorak je jeftinija za 8, odnosno 9 lipa. Litru ove vrste goriva vozači od utorka plaćaju u rasponu od 8,34 do 8,37 kune, ovisno o kompaniji. Prije godinu dana, litra eurodizela bila je za 1,28 kuna skuplja, što znači da je danas spremnik od 50 litara dizela čak 64 kune jeftiniji lani (u obzir uzete i 25 lipa veće trošarine od travnja). Vozači koji koriste autoplin također imaju, doduše malog, razloga za zadovoljstvo. Cijena litre autoplina u utorak je pala za oko 3 lipe i na velikoj većini postaja prodaje se po cijeni od 3,98 kuna.

Iz naftnih kompanija poručuju kako su niže cijene goriva u Hrvatskoj posljedica pada cijena motornih benzina i dizelskog goriva na mediteranskoj burzi za 2,5 i 3,9 posto u odnosu na prethodni tjedan, a koji je pak djelomično kompenziran porastom tečaja dolara prema kuni za oko 1,1 posto. Samo upozoravamo kako se trenutno za jedan dolar može dobiti 7,18 kuna i opako se približava najvišim razinama u posljednjih deset godina (u travnju ove godine skočio je na 7,26 kuna, što je desetljetni rekord).

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.