Grgur Zucko/PIXSELL
Grgur Zucko/PIXSELL

Split darovao gotovo 400 tisuća kuna za obnovu vukovarskog Vodotornja

Autor: dnevno.hr

"Bila je to jedna široka akcija kojoj su se odazvali mnogi u Splitu darivajući koliko je tko mogao tako da smo imali prilog i od jedne kune", rekao je Baldasar.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava primio je u subotu u svome uredu splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara koji je mu je uručio ček vrijedan nešto manje od 400.000 kuna za obnovu i rekonstrukciju vukovarskog Vodotornja.

“Dio sredstava za donaciju osigurali smo iz gradskog proračuna dok su građani Splita prikupili oko 200.000 kuna. Bila je to jedna široka akcija kojoj su se odazvali mnogi u Splitu darivajući koliko je tko mogao tako da smo imali prilog i od jedne kune”, rekao je Baldasar.

Zahvaljujući na donaciji, gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo što su,ističe, pozitivnu energiju koja se kroz namjeru obnove Vodotornja odašilje iz Vukovara, prepoznali splitska gradska uprava ali i građani Splita.

Također je naveo kako je do sada za potrebe obnovu Vodotornja prikupljeno oko 11, od potrebnih, kako se pretpostavlja, 20-tak milijuna kuna.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI