SCREENSHOT

SLUČAJ FRANAK: Banke su spremne nagoditi s Vladom?

Autor: dnevno.hr

- Meni se čini da bi bilo mudro i korisno da razgovaraju i da nešto konačno dogovore. U tom slučaju otpadaju u krajnjoj liniji i arbitražni postupci se mogu raskinuti - rekao je predsjednik Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović.

Nakon što je guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić izjavio da je moguća i nagodba s bankama kada je riječ o najavi tužbi zbog švicarskog franka RTL javlja kako su i banke spremne na nagodbu.

– Meni se čini da bi bilo mudro i korisno da razgovaraju i da nešto konačno dogovore. U tom slučaju otpadaju u krajnjoj liniji i arbitražni postupci se mogu raskinuti – rekao je predsjednik Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović.

Ardenović je gostovao i na Novoj TV gdje je također ponovio kako bi trebali sjesti i razgovarati, ali je rekao i da banke u ovom trenutku nemaju rješenje

– Atmosfera je takva da mi u ovom trenutku ništa ne predlažemo. Svaka banka za sebe vodi u ovom trenutku proces. Vidjeli ste da je jedna banka krenula, druge vjerojatno slijede, tako da, treba staviti glave na kup i pokušati naći rješenje – rekao je.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.