Marko Prpic/PIXSELL

Šimić iz Mosta potvrdio: Pretplata HRT-a bit će smanjena na 65 kn kroz duži vremenski period

Autor: dnevno.hr

"Do smanjenja iznosa pretplate HRT-a na 65 kuna svakako će doći, ali kroz duži vremenski interval, bit će to jedan od zadataka budućeg v.d. ravnatelja", najavio je Šimić.

Miroslav Šimić iz Mosta Nezavisnih lista gostovao je na HRT-u u Studiju 4 gdje je potvrdio  da će pretplata HRT-a biti smanjena na 65 kn kroz duži vremenski period, i da Glasnović sigurno neće biti njihov 15. zastupnik.

Nakon konstituiranja Sabora slijedi usvajanje izmjena zakona o novom ustroju Vlade, a u subotu bi trebali krenuti s raspravama oko prijedloga zakona koje je Most najavio još u predizbornoj kampanji. Početkom tjedna formira se Vlada pa će se nastaviti rasprava u Saboru. Bit će to po hitnoj proceduri, bez javne rasprave, ali Šimić smatra da su to zakoni koje predlažu klubovi zastupnika i nemaju formalnu obavezu za javnu raspravu. Riječ je, primjerice, o izmjenama izbornog sustava i prava zastupnika, a malo kasnije i zakon kojim se ograničava masa plaća u jedinicama lokalne samouprave na 15 posto, dodao je.

“Do smanjenja iznosa pretplate HRT-a na 65 kuna svakako će doći, ali kroz duži vremenski interval, bit će to jedan od zadataka budućeg v.d. ravnatelja”, najavio je Šimić.

“Vrlo skoro imat ćemo 15 zastupnika, mnogo se razgovaralo ali ne i sa gospodinom Glasnovićem”, naglasio je Šimić.

Nadmetanja za lokalne izbore neće ometati partnerstvo s HDZ-om na nacionalnoj razini. Napade na Ninu Obuljen Šimić nije želio komentirati, a s partnerima će zajednički odlučivati o ministrima. Ja bih volio da pobačaja nema ali oni su realnost i zabranama  ćemo samo pogoršati stanje, kazao je.

 

Autor: dnevno.hr