Sanjin Strukic/PIXSELL

Rusi otpisuju polovicu Agrokorovog duga?

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Uprave Sberbanke, Herman Gref izjavio je u četvrtak novinarima Bloomberga u Moskvi da bi ta banka mogla napraviti rezervacije za 50 posto Agrokorovog duga

Ruski Sberbank, nakon imenovanja, posebnog povjerenika Ante Ramljaka nije Agrokoru odobravao nove kredite, a sada najavljuje da će i otpisati značajan dio svojih potraživanja.

Predsjednik Uprave Sberbanke, Herman Gref izjavio je u četvrtak novinarima Bloomberga u Moskvi da bi ta banka mogla napraviti rezervacije za 50 posto Agrokorovog duga, objavila je agencija, a prenosi SEEbiz.eu.

To znači da je Sberbanka spremna otpisati čak polovicu Agrokorovog duga, koji iznosi oko milijardu eura. Ruske banke Sberbank i VTB banka, posudile su Agrokoru ukupno oko 1,5 milijardi eura.

Rusi nisu htjeli sudjelovati u najnovijem financiranju Agrokora u okviru Lex Todorića, nezadovoljni time što u zaštićena potraživanja nije ušao njihov nedavni interventni kredit iz veljače u visini od 100 milijuna eura.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.