Robert Anic/PIXSELL

PUKLA LJUBAV: Rusi podnijeli prijavu protiv Todorića!

Autor: dnevno.hr

Rusi procjenjuju kako su ih iz Agrokora na davanje spornog kredita 'navukli' prikazivanjem nerealnih bilanci

Protiv  većinskog vlasnika Agrokora, Ivice Todorića, ruski Sberbank podnio je kaznenu prijavu. Prvi zamjenik predsjednika Uprave Sberbanka, Maksim Poletajev, već je u svibnju rekao kako razmišljaju o tužbi protiv obitelji Todorić jer su im kao kreditorima prikrivali prave podatke o stanju Agrokorovih financija, navodi Jutarnji List.

Jutarnji List doznaje i kako je u osnovi tužbe Sberbanka zadnjih 100 milijuna eura kredita koje su Rusi odobrili u ožujku ove godine, odnosno u trenutku kad su veliki problemi Agrokora s likvidnošću već bili jako dobro poznati svima. Taj kredit je odobren, kako je rekao predsjednik Uprave Sberbanka za Hrvatsku Mario Henjak, “u funkciji stabilizacije situacije”, a od 100 milijuna tri četvrtine otišlo je na plaćanje dobavljačima, 21 milijun na porezne obveze te 4 milijuna za plaće zaposlenih. Rusi procjenjuju da ih je Todorić navukao na davanje tog kredita prikazivanjem nerealnih bilanci.

Razočaranje u Sberbanku proizlazi i iz činjenice što zbog tih “stabilizacijskih” 100 milijuna eura nisu dobili prvenstva u naplati. To pitanje je možda i ključna točka prijepora između Vlade RH i izvanrednog povjerenika za Agrokor na jednoj strani te Sberbanka na drugoj.

U Sberbanku su odbili komentirati informaciju o kaznenoj prijavi, a ovo je tek jedan od pravnih problema s kojima će se suočiti Ivica Todorić, članovi njegove obitelji i svi povezani s Agrokorom, piše Jutarnji List.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.