Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Porezna do kraja tjedna šalje rješenja o povratu poreza

Autor: dnevno.hr

Povrat poreza ove godine može očekivati oko 950 tisuća građana.

Porezna uprava trebala bi do kraja ovog tjedna poreznim obveznicima poslati rješenja o povratu poreza, a prve isplate trebale bi krenuti početkom kolovoza.

Povrat poreza ove godine može očekivati oko 950 tisuća građana. Iz Porezne uprave građane uvjeravaju da će povrati biti isplaćeni tijekom kolovoza.

“Posebno ističemo da će se svim obveznicima za koje Porezna uprava raspolaže podacima, a koji ostvaruju razliku za povrat, povrati izvršavati u predviđenom roku, tj. u kolovozu. Izuzetak će, sukladno zakonu, biti samo oni za koje se moraju prikupiti dodatni podaci kao primjerice za utvrđivanje rezidentnosti, podaci o primicima iz inozemstva ili slično.”, navode u Poreznoj.

“Bitno je naglasiti da se od ukupnog broja poreznih obveznika koji ostvaruju razliku za povrat (cca 950.000) 50% istih ostvaruje razliku za povrat do 300 kuna, a razlog tome je što porezni obveznici u ranijim godinama nisu podnosili prijave za manje iznose, ali i iz razloga što poslodavci nisu za svoje djelatnike izvršili konačne obračune”, poručuju.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI