Jurica Galoic/PIXSELL

Pogledajte koliko će poskupiti automobili srednje klase – najviše

Autor: Dnevno.hr

Najgore će proći kupci jeftine srednje klase automobila

Po novom prijedlogu zakona, koji bi trebao stupiti na snagu s prvim danom 2017., poskupit će i automobili, a najgore će proći kupci jeftine srednje klase automobila. Pojedini modeli mogli bi biti skuplji i za 8000 kuna. Lišeni poskupljenja nisu ostali ni kupci onih luksuznih, tu bi cijene mogle porasti i do 100 tisuća kuna. Ali, reći će neki – tko ima 500 tisuća za auto, vjerojatno ima još 100 tisuća za porez.

Rupu u državnom proračunu još će jednom popunjavati vozači. Nove trošarine lansirat će u nebo cijene svih motornih vozila. Najgore će proći kupci jeftinijih automobila, piše Dnevik.hr.

“Najviše su oštećeni kupci malih automobila s prihvatljivim CO emisijama. Na prosječnom malom automobilu, rabljenom, trošarina će rasti između 100 i 120 posto. Trošarina s nekih 1400-1500 kuna raste na 3000-3500 kuna”, rekao je Pero Klarić, uvoznik rabljenih automobila.

Još više će poskupjeti novi automobili. “Ta varijanta kupnje tih najjeftinijih automobila, u klasi do nekih 10 tisuća eura, o kojima svi uvijek rado pričamo, sada više neće biti ta klasa, nego će biti 11 i pol”, ističe Branimir Tomurad s portala Auto.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.