hrt

Plenković: Građani neće osjetiti poskupljenje plina

Autor: dnevno.hr

Plenković je predstavio je glavne naglaske Strategije demografske politike Vlade Republike Hrvatske.

Sutra istječe rok do kojeg bi opskrbljivači kućanstava trebali znati cijenu plina i odlučiti hoće li ga nabavljati od HEP-a ili na tržištu. Vlada RH će popodne donijeti odluku o tome poskupljuje li plin i koliko, ali premijer je jutros još jednom ponovio  da građani poskupljenje neće osjetiti, piše HRT.

Plenković je predstavio je glavne naglaske Strategije demografske politike Vlade Republike Hrvatske.

Premijer  je kazao da je demografija strateško pitanje za budućnost Hrvatske. To je pitanje koje čini temelj gospodarskog, društvenog, regionalnog i  ukupnog razvoja Hrvatske, kazao je premijer Plenković.

U proračunu su osigurana sredstva kojima će se u drugoj polovici ove godine značajno povećati iznos rodiljnih i roditeljskih naknada. Tom ćemo mjerom nezaposlenim rodiljama povećati naknadu sa sadašnjih 1.663 kune na 2.328 kuna. Maksimalni iznos roditeljske naknade zaposlenim roditeljima tijekom drugih šest mjeseci raste s 2.660 kuna na 4.000 kuna, rekao je premijer.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.