Dino Stanin/PIXSELL

Petir organizira konferenciju: ‘100 % obnovljiva Hrvatska’

Autor: T. P.

Petir u Split stiže 29. lipnja gdje se pod predsjedanjem potpredsjednika Europske pučke stranke Paula Rangela održava 16. Ljetna škola Europske mreže ideja (EIN) pod nazivom „Mediteran - geopolitika i europske integracije. Izazovi i šanse.“,a kojoj je domaćin hrvatska EPP delegacija koju čine zastupnici HSS-a i HDZ-a u Europskom parlamentu.

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u suradnji s njemačkom Zakladom “Hanns Seidel” i Udrugom “Neda Prpić Gamiršek” u petak, 1. srpnja 2016. godine, u Splitu, ATRIUM-HOTEL grupa d.o.o. Domovinskog rata 49 A, organizira konferenciju “100% OBNOVLJIVA HRVATSKA”.

Pozdravne govore prilikom otvaranja konferencije u 9.00 sati će osim zastupnice Petir održati dr. Klaus Fiesinger, regionalni direktor “Hanns Seidela” za jugoistočnu Europu te Zlatko Ževrnja, župan Splitsko-dalmatinske županije. Sudionike konferencije očekuju predavanja domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije među kojima su: Petar Liese, koordinator EPP kluba u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane Europskog parlamenta, Slaven Dobrović, ministar zaštite okoliša, Ljubomir Majdandžić, v.d. direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, docent. dr. sc. Goran Krajačić, Fakultet strojarstva i brodogradnje te Irene Garcia, World Future Council.

Europska komisija trenutno izrađuje procjenu učinka novog zakonodavnog okvira za obnovljive izvore energije za razdoblje nakon 2020. godine koji bi trebao biti upućen u proceduru Europskog parlamenta do kraja godine. Upravo je zato Europski parlament pripremio Izvješće na vlastitu inicijativu, u nadležnosti Odbora za industriju, istraživanje i energiju i dijelom Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane,  u kojem daje svoj doprinos kreiranju novog zakonodavstva EU, a mišljenje Odbora za okoliš izradila je  zastupnica Petir. S obzirom na napredak RH u ispunjavanju nacionalnih ciljeva do 2020. godine, ali i imajući u vidu još uvijek neiskorišten potencijal obnovljivih izvora energije u RH koji može biti dodatni poticaj „zelenom gospodarstvu“ i otvaranju novih radnih mjesta te postizanju energetske neovisnosti, cilj ove konferencije je potaknuti sve razine vlasti, javni i privatni sektor da aktivno doprinesu ostvarenju preuzetih obveza.

Petir u Split stiže 29. lipnja gdje se pod predsjedanjem potpredsjednika Europske pučke stranke Paula Rangela održava 16. Ljetna škola Europske mreže ideja (EIN) pod nazivom „Mediteran – geopolitika i europske integracije. Izazovi i šanse.“,a kojoj je domaćin hrvatska EPP delegacija koju čine zastupnici HSS-a i HDZ-a u Europskom parlamentu.

Više od 200 sudionika iz politike, gospodarstva, poduzetništva, akademske zajednice, političkih konzultantskih kuća, novinara i predstavnika civilnog društva će na desetak panela i okruglih stolova raspravljati o aktualnim izazovima u Europskoj uniji i svijetu. Zastupnica Petir bit će sa svojim kolegom Miroslavom Mikolášikom supredsjedateljica panela o Ljudskom dostojanstvu i bioetici koji se održava 30.lipnja u 14,00 sati u Hotelu Le Meridien Lav Split.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.