Paški sir

Paški sir proglašen najboljim sirom srednje i istočne Europe!

Autor: Martina Pernar Škunca

Otok Pag je zaista hrvatska sirarska meka

Paški sir Paške sirane proglašen Najboljim sirom Srednje i Istočne Europe na World Cheese Awards-u u San Sebastianu u Španjolskoj

Veliki uspjeh paških sirara dogodio se na jubilarnom 20. World Cheese Awardsu u baskijskom gradu San Sebastianu poznatom po svojom gastronomiji i prirodnim ljepotama. Ovaj put su paški sirari osvojili pregršt medalja od kojih je najveći uspjeh postigla ovog puta Paška sirana s Paškim sirom koji je osvojio Super Gold medalju u kategoriji tvrdi, ovčji sirevi i proglašen je Najboljim sirom Srednje i Istočne Europe.

Konkurencija je bila ogromna, natjecalo se preko 3000 sireva iz cijelog svijeta tako da je veliki uspjeh biti u društvu najboljih.

U sklopu World Cheese Awardsa, bio je i International Cheese Market – sajam sireva gdje je hrvatske boje branila Udruga proizvođača paškog sira, tri otočne sirane koje su počele nastupati zajednički s ciljem promocije Paškog sira.

Paški sir je još jednom dokazao da je dostojan naći se u društvu najboljih, a paški sirari su ponovno potvrdili svoju vrhunsku kvalitetu i vještinu u sirarstvu. Otok Pag je zaista hrvatska sirarska meka.

Autor: Martina Pernar Škunca
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.