screenshot

Panenić tvrdi: ‘Most neće dopustiti poskupljenje struje’

Autor: dnevno.hr/HRT

Panenić je rekao da je povećanje naknade sastavni dio nečega što se radilo od 2013. do 2015., kada se manipuliralo tržištem obnovljivih izvora energije

Nakon što se ovih dana proširila vijest kako će s početkom iduće godine za čak tri i pol puta poskupjeti naknada za obnovljive izvore energije, koju građani plaćaju na svojim računima za struju, ministar gospodarstva Tomislav Panenić tvrdi da Most to neće dopustiti, javlja HRT.

Rekao je da je povećanje naknade sastavni dio nečega što se radilo od 2013. do 2015., kada se manipuliralo tržištem obnovljivih izvora energije pa naknada za obnovljive izvore raste zbog odluke bivše vlade koja se mora poštovati, inače Hrvatskoj prijete tužbe. Poručio je da imaju mjere kojima će to riješiti i već, kaže, pregovaraju s HEP-om.

Autor:dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.