Osigurano 45 mil. kn za projekte na područjima koja u razvoju zaostaju za nacionalnim prosjekom

Autor: dnevno.hr

Ministrica Gabrijela Žalac čestitala je svim korisnicima

U ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine, u Vinkovcima je održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR).

„Ove smo godine osigurali za razvojne projekte jedinica lokalne (područne) samouprave, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, znatno više sredstava nego prošle godine – ukupno 117,7 milijuna kuna.“ prilikom uvodnog obraćanja korisnicima, istaknula je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unijeGabrijela Žalac.

Nakon što su  31. ožujka 2017. godine u Zagrebu potpisani ugovori o sufinanciranju 235 projekata najslabije razvijenih područja po Programu podrške regionalnom razvoju, Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova Europske unije (MRRFEU) je u petak u Vinkovcima potpisalo ugovore o sufinanciranju dodatnih 134 projekata u vrijednosti od 45 milijuna kuna na područjima koja u razvoju zaostaju za nacionalnim prosjekom, a nisu stekla status potpomognutih područja. Projekti će biti sufinancirani sredstvima iz Programa podrške regionalnom razvoju.

Spomenuta sredstva Programa usmjerena su na projekte koji doprinose poboljšanju dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture, vodeći pritom računa o promicanju jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti.

Za razliku od 2016. godine, kada je na raspolaganju bilo 48,1 milijuna kuna, MRRFEU je u 2017. godini za razvojne projekte jedinica lokalne (područne) samouprave, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, osiguralo znatno više sredstava – ukupno 117,7 milijuna kuna, od čega 45 milijuna za 134 projekta slabije razvijenih područja koja nisu u kategoriji potpomognutih područja, a 72,7 milijuna za najslabije razvijena područja Republike Hrvatske.

Ministrica Gabrijela Žalac čestitala je svim korisnicima te naglasila: „Upravo zato što i sama dolazim «s terena», znam koliko su lokalne zajednice važne i koliko mogu učiniti za naše građane ste im upravo Vi najbliži i najbolje poznajete njihove potrebe kao i koje su to potrebne aktivnosti za ostvarivanje održivog razvoja lokalnih zajednica. Kako bismo nastavili pomagati održivosti razvoja lokalnih zajednica, ove smo godine osigurali dvostruko više sredstava nego prošle godine, za gospodarsku i socijalnu revitalizaciju i razvoj najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske. Nemojmo stati na tome, Projekti koji su ostvarili sufinanciranje, ocjenjeni su kao dobri i potrebni projekti stoga se moramo potruditi iste i provesti do kraja te postići naš krajnji cilj – uravnoteženi regionalni razvoj.“ Osim toga, ministrica je ukazala i na brojne mogućnosti koje su na raspolaganju lokalnim zajednicama putem fondova Europske unije te pozvala korisnike da se jave na Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu.

U ime korisnika, obratio se g. Bruno Hranić, glavni tajnik Udruge općina te zahvalio Ministarstvu na dobivenim ugovorima.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.