Patrik Macek/PIXSELL

Orešković sam izračuno troškove ljetovanja u Costabelli pa u proračun uplatio 18 tisuća kuna

Autor: dnevno.hr

Bivši premijer čak i sumnja u vjerodostojnost računa tvrtke koja brine o vili i podmiruje njezine troškove.

Bivši premijer Tihomir Orešković sam je izračunao troškove svojeg ljetovanja i taj iznos uplatio u državni proračun

Prema vlastitoj računici, Orešković je u hrvatski proračun za hranu i piće uplatio više od 18 tisuća kuna.

Noćenje u MUP-ovoj vili za bivšeg premijera Tihomira Oreškovića i njegovu obitelj, bilo je besplatno. No, hranu i piće Oreškovići su platili kao u skupljem hotelu. Samo su do troška došli svojom računicom. potvrđeno je Novoj TV iz Vlade.

Orešković je od AKD-a, tvrtke koja brine o vili i podmiruje njezine troškove, tražio detaljnu specifikaciju. No, iz svega se, tvrde u vladi, nije moglo vidjeti koliko je točno bio njihov trošak. Bivši premijer čak i sumnja u vjerodostojnost računa, koji su stigli od AKD-a.

Iz troškova nije jasno tko je i što naručio, te jesu li računi odgovarali isporučenom, jer o tome nije vođena nikakva evidencija. Računi su ispostavljeni i za dane kada niti predsjednik Vlade niti njegova obitelj nisu koristili vilu.

Spominjalo se da je ljetovanje bivšeg premijera stajalo 100 tisuća kuna. U Vladi tvrde da su u to uključeni i troškovi čišćenja i osiguranja.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.