Patrik Macek/PIXSELL

Orešković će u Tevi zarađivati više od šest milijuna kuna?

Autor: dnevno.hr

Osnovne plaće uprave u Tevi kreću se od 800.000 do 1,3 milijuna dolara

Tihomir Orešković u Amsterdamu će navodno zarađivati više od šest milijuna kuna godišnje na poziciji višeg potpredsjednika za poslovnu efikasnost, piše tportal.

Osnovne plaće uprave u Tevi kreću se od 800.000 do 1,3 milijuna dolara, a prema Oreškovićevoj tituli višeg potpredsjednika, može se procijeniti da će zarađivati oko 850.000 dolara ili nešto više od 72.000 dolara mjesečno. To je oko pola milijuna kuna mjesečno ili 6,2 milijuna kuna godišnje.

Iz kompanije su naglasili kako neće biti u samoj upravi, niti će donositi odluke koje se tiču Hrvatske. Ured će mu biti smješten u Amsterdamu.

Tu je procjenu za tportal iznio sugovornik koji je želio ostati anoniman, ali valja napomenuti da je riječ o bivšem članu uprave velike međunarodne korporacije. U skladu s tim procjenama su i procjene portala Glassdoor, globalnog servisa za zapošljavanje koji prati i analizira primanja u svim svjetskim industrijama. Taj portal navodi kako se mjesečne plaće direktora u Tevi smještenih u Amsterdamu kreću od 73.000 do 81.000 dolara.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.