Davor Puklavec/PIXSELL

Od 1. srpnja i oni ‘mali’ su obvezni uvesti fiskalizaciju!

Autor: dnevno.hr

Za prilagodbu im je ostalo malo više od dva mjeseca

Iz Porezne uprave podsjećaju da su od 1. srpnja – svi tzv. “mali obveznici fiskalizacije” i paušalisti – frizeri, trgovci, ugostitelji – dakle svi oni koje se oporezuje paušalno, periodički i po određenom iznosu – obvezni uvesti fiskalizaciju računa preko uređaja.

Iznimno, uvezanom knjigom računa kao do sada, moći će se koristiti samo u slučaju kvara uređaja ili kada nije moguće uspostaviti elektroničku vezu s Poreznom upravom. Za prilagodbu im je ostalo malo više od dva mjeseca, javlja HRT.

Na stranicama Porezne uprave objavljeno je i upozorenje o nadzorima od 28. do 29. 4.:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija – Porezne uprave provodit će pojačane nadzore od 28. do 29. 4. 2017. godine kod poreznih obveznika koji obavljaju:

– djelatnost frizerskih salona i salona za uljepšavanje i
– djelatnost za njegu i održavanje tijela.

Ovlašteni službenici Porezne uprave samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije, tijekom cijele 2017. godine obavljaju nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom i nadzore pravodobnosti uplate poreza i doprinosa.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.