Ivo Cagalj/PIXSELL

Objavljen natječaj za ravnatelja MUP-a: Ovo su uvjeti koje kandidat mora zadovoljiti

Autor: dnevno.hr

eđu posebnim uvjetima su osobna dostojnost za obavljanje policijske službe, posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost te ne smije biti član političke stranke.

Temeljem Zakona o državnim službenicima Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je javni natječaj za imenovanje glavnog ravnatelja policije.

Natječaj je objavljen u  Narodnim novinama br. 98 od 26. listopada 2016. godine, a rok za prijave je osam dana od dana objave u Narodnim novinama, odnosno zaključno s 3. studenim 2016. godine.

Stručni uvjeti za prijavu su završeni preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema.

Kandidat mora imati najmanje 15 godina radnog iskustva u obavljanju policijskih poslova, a od čega najmanje 10 godina mora biti na radnom mjestu rukovodećeg policijskog službenika. Kandidat također treba imati položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje glavni policijski savjetnik.

Među posebnim uvjetima su osobna dostojnost za obavljanje policijske službe, posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost te ne smije biti član političke stranke.

“Pored navedenih uvjeta, kandidati/kinje moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu koji su propisani člankom 48. Zakona o državnim službenicima. Na navedeno radno mjesto ne može biti imenovana osoba za čiji prijam postoje zapreke iz članka 49. Zakona o državnim službenicima i članka 48. Zakona o policiji. Na natječaj se mogu javiti osobe oba spola”, stoji u natječaju.

Autor: dnevno.hr