youtube.com

NOVA INTERNETSKA PRIJEVARA: Neznancu poslala fotografiju bankovne kartice i ostala bez nekoliko tisuća kuna!

Autor: M. M.

Nepoznata osoba je najvjerojatnije pomoću sigurnosnog broja koji piše na poleđini kartice otvorila PayPal račun i na njega prebacila iznos s tekućeg računa 28-godišnjakinje te je na taj način oštetila za nekoliko tisuća kuna.

Stanovnica Lipika (28) u petak je policijskim službenicima prijavila prijevaru na koju je nasjela nakon što je na internetu objavila oglas o prodaji mobitela.

Nepoznata je osoba zainteresirana za kupovinu mobitela kontaktirala 28-godišnjakinju putem SMS poruke te zatražila da joj elektroničkom poštom dostavi “fotografije obje strane svoje bankovne kartice“ kako bi joj prije primopredaje mogla uplatiti novčani iznos za mobitel, što je ona i učinila.

“Nepoznata osoba je zatim najvjerojatnije pomoću sigurnosnog broja koji piše na poleđini kartice otvorila PayPal račun i na njega prebacila iznos s tekućeg računa 28-godišnjakinje te je na taj način oštetila za nekoliko tisuća kuna”, navodi PU požeško-slavonska.

Iz policije također napominju da je i u ovom slučaju, kao i u puno drugih na području cijele RH, poruka poslana s broja čiji je pozivni +61 (Australija) te upozoravaju građane da ne šalju podatke sa svojih kartica jer time omogućuju skidanje novca s vlastitog računa budući da su na poleđini kartice kontrolne autorizacijske oznake. 

Autor:M. M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.