Damir Spehar/PIXSELL

Nekretnine u Slavoniji otišle u bescjenje: Kupio cijelo selo, a cijena je nejvjerojatna!

Autor: I.G./Glas Slavonije

"Požeški kraj stvarno stagnira, postali smo slijepo crijevo. Ne sjećam se kada je neka nova cesta ovuda prošla, a mladi odlaze. Donedavno smo dosta dobro industrijski stajali, no kada su firme "popucale”, nastao je kolaps" riječi su kojima uranja Strapač niske cijene nekretnina u kontekst aktualnog trenutka požeškog kraja za koji tvrdi da prolazi kroz veliki odljev stanovništva.

 

Požešku županiju i njenu vrlo razgranatu ruralnu mrežu, no nedovoljne prometne povezanosti, što joj dodatno nameće epitet nerazvijenog kraja, smatra se najsiromašnijom od pet slavonskih županija, a danak tome plaćaju i nekretnine bagatelnošću svojih cijena. Da su one tu dotaknule samo dno te da tamošnji nekretninski balon, s obzirom na golemu ponudu kuća i drugoga za prodaju, puca, za Glas Slavonije potvrdio je i Željko Strapač iz Vetova, poljoprivrednik i najveći mljekar u toj županiji, a čije se imanje proteže na više mjesta i katastarskih općina. On je nedavno za potrebe širenja svog poljoprivrednog gospodarstva kupio – cijelo selo, Ozdakovce, udaljene petnaestak kilometara od Požege, u općini Velika.

Umjesto sela – pašnjak

“Selo je stradalo u ratu, život je u njemu gasnuo, ljudi se odseljivali i masovno nudili kuće i zemlju na prodaju. Mene zanima zemlja. Napravio sam od ruševnog sela pašnjak i nešto oranica, a za uzgoj junica. Dio sela bio je pod šumom. Bilo je jako puno papirologije, puno vlasnika, neki čak još iz 1700. i neke godine, a bilo je i državnog vlasništva. Strašno puno sam dao, a i sad dajem, za održavanje i privođenje terena pašnjaku i oranicama”, kaže vlasnik sela Ozdakovaca koji u Vetovu uzgaja 280 muznih krava, a proizvodi na 240 hektara.

Na upit koliko ga je koštala kupnja cijeloga sela, Strapač kaže: “Nekoliko milijuna kuna. Milijun sam priskrbio kreditom, a ostalo prodajom dionica. Prodavao sam ih posvuda. Prodavao sam i staru ciglu od kuća u selu, pa i tako dijelom namaknuo sredstva.

Taj Vetovčanin kaže kako je “200 posto točno da su cijene nekretnina u Požeštini najniže.”

“Požeški kraj stvarno stagnira, postali smo slijepo crijevo. Ne sjećam se kada je neka nova cesta ovuda prošla, a mladi odlaze. Donedavno smo dosta dobro industrijski stajali, no kada su firme “popucale”, nastao je kolaps” riječi su kojima uranja Strapač niske cijene nekretnina u kontekst aktualnog trenutka požeškog kraja za koji tvrdi da prolazi kroz veliki odljev stanovništva.




 

Autor:I.G./Glas Slavonije
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.