Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

NEKI ĆE SUPER ZARADITI Hrvatski Telekom će isplatiti dividendu svojim dioničarima

Autor: Hina

Dividenda će biti isplaćena svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 9. svibnja ove godine

Glavna skupština Hrvatskog telekoma (HT) odlučila je da će iz dijela prošlogodišnje dobiti dioničarima isplatiti dividendu u iznosu od šest kuna po dionici, izvijestili su u utorak iz HT-a.

HT je u 2017. godini ostvario neto dobit od 841,3 milijuna kuna, a odlučeno je da će se dio te dobiti, odnosno nešto više od 490 milijuna kuna, upotrijebiti za isplatu dividende dioničarima u iznosu od šest kuna po dionici, dok će se ostatak neto dobiti od 351,2 milijuna kuna raspodijeliti u zadržanu dobit.

Dividenda će biti isplaćena svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 9. svibnja ove godine. Datum od kojega će se trgovati dionicom Hrvatskog Telekoma bez prava na isplatu dividende je 8. svibnja 2018. a tražbina za isplatu dividende dospijeva na dan 21. svibnja ove godine, navodi se u objavi HT-a o današnjim odlukama glavne skupštine, koja je usvojila raniji prijedlog Uprave i Nadzornog odbora o visini dividende i raspodijeli ostatka neto dobiti.

Glavnoj skupštini HT-a su ranije ovog mjeseca stigla tri protuprijedloga na prijedlog odluke Uprave i Nadzornog odbora o isplati dividende, u kojima su predlagani znatno viši iznosi od predloženih šest kuna po dionici.

Tako je Splitska banka, depozitar u ime i za račun klijenta, predložila da se dio neto dobiti u iznosu od 841.201.659,20 kuna upotrijebi za isplatu dividende dioničarima u iznosu od 10,30 kuna po dionici, a da se preostali dio neto dobiti, odnosno 64.144,50 kuna, raspodijeli u zadržanu dobit.

Istovjetan je bio protuprijedlog Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, u ime i za račun fondova kojima upravlja, no ono je predložilo i da HT iz zadržane dobiti prethodnih godina, koja iznosi nešto više od 1,1 milijardu kuna, isplati dividendu od ukupno 927,8 milijuna kuna, odnosno 11,36 kuna po dionici.

Tvrtka Proglas 2017 j.d.o.o je pak predlagala da se cjelokupni iznos neto dobiti iz prethodne godine, kao i dio zadržane dobiti iz prethodnih godina, u iznosu 547,1 milijun kuna, upotrijebi za podjelu dobiti dioničarima, a u iznosu od 17 kuna po dionici.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.