: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

NAPOKON ZAVRŠENO ZASJEDANJE: Pucar novi predsjednik Uprave Podravke!

Autor: A.P.

U Upravu još ulazi Ljiljana Šapina, HDZ-ova članica i pomoćnica direktora logistike, član Uprave AZ fonda Davor Doko i šef Belupa Hrvoje Kolarić.

Nakon dva dana o pregovorima o novim članovima uprave, Nadzorni odbor kompanije odlučio je kako je Marin Pucar novi predsjednik uprave Podravke.

Tako Zvonimir Mršić odlazi s pozicije čelnog čovjeka najveće hrvatske prehrambene kompanije. SDP-ovac Mršić preuzeo je vođenje Podravke 2012. godine, za vrijeme vlade Zorana Milanovića.

Na koferenciji je rečeno i da su izabrani ljudi koji dobro poznaju sustav Podravke koja je iznimno važna tvrtka za državu. ”Skinuta je s popisa strateških tvrtki, ali ona je svojim značajem to i dan danas”, rečeno je.

Također na konferenciji je rečeno da je Podravka tvrtka koja ima velik potencijal, ali da mora pokazati i da može postati regionalni igrač, što zapravo već i je.

”Očekujemo za 4 godine da podravka dostigne 7 i pol milijardi prihoda”, poručili su na konferenciji.

Naime, ovaj je dugotrajni proces trajao zbog navodnog sukoba dvaju ministara Damira Krstičevića i Gorana Marića. Na kraju je sve završilo verbalnom prepirkom na užem kabinetu Vlade u srijedu jer Marić je htio Pucara na čelu Podravke, a Krstičević Gordana Kolaka.

No, u četvrtak su obojica negirali sukob.




Marin Pucar do 2012. bio je član Uprave Podravke, a nakon Mršićeva dolaska odlazi za predsjednika Uprave Zvečeva. Tamo ostaje lani do rujna kada podnosi ostavku jer, kako je rekao, želi završiti doktorat.

Prema prvim informacijama, u Upravu još ulazi Ljiljana Šapina, HDZ-ova članica i pomoćnica direktora logistike, član Uprave AZ fonda Davor Doko i šef Belupa Hrvoje Kolarić. Kako doznaje Jutarnji list, mijenjat će se statut Podravke, a Uprava će se proširiti na pet članova. Mirovinci će tako dobiti još jednoga člana, najkasnije za tri mjeseca, pa će imati prevagu u Upravi. I šef Belupa Kolarić navodno ostaje samo privremeno, do ljeta, a umjesto njega ući će predstavnik mirovinaca koji će preuzeti i Upravu Belupa.

Podsjetimo, sastanak Nadzornog odbora u srijedu je  trajao više od pet sati te je bio na tajnoj lokaciji, kao i današnji, a  trebao je biti nastavljen u četvrtak u 12. No, na sam zahtjev premijera odgođen je za 15 sati u četvrtak!




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.