Nikola Cutuk/PIXSELL

Naglo porasle dionice Petrokemije nakon izjava ministra Gorana Marića!

Autor: T. P.

Marić je u emisiji najavio da će se najvjerojatnije do ljeta ići u privatizaciju

Nakon što je ministar Goran Marić najavio privatizaciju kutinske Petrokemije, na Zagrebačkoj su burzi porasle dionice te tvrtke.

Cijena dionica Petrokemije narasla je za 25 posto te ih je burza stavila na promatranje. Prva je cijena bila 13,98, a najviša 16,34 kune. Promet je mali, oko 170.000 kuna.

Osim izjava ministra Marića u emisiji “A sada Vlada“, nisu poznate druge nove okolnosti koje utječu na porast cijene dionica.

Podsjetimo, Marić je u emisiji najavio da će se najvjerojatnije do ljeta ići u privatizaciju.

Istaknuo je da je ta kompanija godinama sustavno zapostavljana. Kazao je da je održao i sastanak s dobavljačima te da se redovna isporuka plina nastavlja. Najavio je da će u sljedećih deset dana kompanija dobiti kredit iz kojeg će namirivati tekuće obveze.

“Ali istodobno se ide u proces restrukturiranja i dokapitalizacije Petrokemije. Država će zadržati najmanje do iznosa 25 posto plus 1 dionicu da bi imala utjecaja na ključne odluke”, rekao je Marić, najavivši da će se to realizirati najvjerojatnije do ljeta.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.