Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na zahtjev Sberbanka Ledu zabranjeno raspolaganje tvrtkom u Srbiji

Autor: dnevno.hr

Iz Leda također navode da je "Sberbank pokrenuo postupak arbitraže protiva Agrokora d.d. i 11 tvrtki garantora (uključujući Ledo) koji se odvija pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže

Kompanija Ledo danas je putem Zagrebačke burze objavila  da je 22. kolovoza zaprimila odluku o privremenoj mjeri zabrane udjelima u društvu Frikom d.o.o. koju je pokrenuo Sberbank Rusija.

“Trgovački sud u Beogradu je 7. lipnja 2017. donio odluku kojom donosi privremenu mjeru zabrane odnosno privremenu mjeru zabrane raspolaganja i opterećenja 100% udjela društva Ledo d.d. u društvu Frikom d.o.o. kao osiguranje za potraživanje Sberbanka u iznosu od 100,000,000 eura (iznos glavnice) i 1,323,493.44 (pripisana kamata na dan 25. svibnja 2017.), a koja proizlazi sukladno jamstvu temeljem ugovora o kreditu potpisanom 21. veljače 2017. Izdavatelj je pripremio žalbu na odluku koja će se podnijeti u roku”, navodi se u obavijesti.

Iz Leda također navode da je “Sberbank pokrenuo postupak arbitraže protiva Agrokora d.d. i 11 tvrtki garantora (uključujući Ledo) koji se odvija pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže (LCIA) u svezi 450 mil eur danih Agrokoru od strane Sberbanke, koje Sberbanka potražuje iz razloga pokretanja postupka izvanredne uprave u Hrvatskoj.”

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.