Davor Puklavec/PIXSELL

Na portalu Porezne uprave uskoro će se moći obavljati i neke nove usluge!

Autor: dnevno.hr

"Umjesto da odlaze u ispostavu Porezne uprave i traže određeni dokument, da troše novac na poštu, papir i slično, građani će sve sada moći obavljati iz topline svoga doma", izjavio je ravnatelj Porezne uprave Zdravko Zrinušić

Ministarstvo financija i Porezna uprava predstavili su nove internetske usluge na portalu Porezne uprave: pregled Registra poreznih obveznika, obrazac zahtjeva za povrat i predknjiženje poreza i doprinosa, dostavu brojnih obrazaca, među njima i za povrat PDV-a i trošarina te mogućnost podnošenja nekih zahtjeva.

Kako javlja HRT, poduzetnici će portalu pristupati kao i dosad, a građanima se omogućuje pristup povezivanjem sa sustavom e-Građani. Jedinstveni portal Porezne uprave trebao bi zaživjeti u lipnju.

“Ono što smo do sada stalno isticali, a to je da građane ne moramo mučiti da putuju, da odlaze u ispostavu Porezne uprave i traže određeni dokument, da troše novac na poštu, papir i slično, sve će moći obavljati iz topline svoga doma”, izjavio je ravnatelj Porezne uprave Zdravko Zrinušić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.