commons.wikimedia.org

Može li MOL Grupa naći sugovornika

Autor: Dnevno.hr

Dok s jedne strane se može pratiti dizanje MOL Grupe na međunarodnoj razini, isti segment razvoja u Hrvatskoj je zaustavljen.

MOL Grupa već se godinama stigmatizira u hrvatskoj javnosti zbog odnosa prema INA-i, te se samim time već godinama i Hrvatska i MOL gube na mogućnosti punog uključenja u naftnu industriju.

Dok s jedne strane se može pratiti dizanje MOL Grupe na međunarodnoj razini, isti segment razvoja  u Hrvatskoj je zaustavljen.

Samo u zadnjih par mjeseci MOL je napravio iskorak na svjetskim burzama kada je tvrtka Deloitte uvrstila mađarsku kompaniju među najbolje u zemljama srednje i jugoistočne Europe, sada je Mol Grupa uvrštena u Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI). U mađarskoj je preuzet ENI Hungary s cijelom maloprodajnom mrežom a na svjetskoj razini MOL je prepoznat sa svojim Downstream-om. MOL je primio nagradu časopisa Petroleum Economist za tri kategorije.

Interesi obje strane su razvoj i modernizacija poslovanja i vrijeme da se isti i ostvare.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.