Patrik Macek/PIXSELL

Ministrica Žalac: ‘2017. je godina velikih očekivanja u kojoj moramo povući planiranih 13 milijardi kuna’

Autor: dnevno.hr

Uz ministricu Žalac na sastanku su prisustvovali i direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota sa suradnicima te župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić

U petak 24. veljače 2017. godine ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju kako bi s predstavnicima regionalne vlasti i razvojne agencije razgovarala o provedbi planiranih projekata i planovima za daljnje financiranje projekata sredstvima iz fondova Europske unije.

Uz ministricu Žalac na sastanku su prisustvovali i direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota sa suradnicima te župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Glavne teme sastanka bile su mogućnosti financiranja razvojnih projekata, otvoreni EU natječaji i novi natječaji koji će biti objavljeni u ovoj godini, a poseban naglasak stavljen je na aktualne projekte te na njihovu realizaciju i daljnje djelovanje agencije Hrast.

„Lokalne razvojne agencije nositelji su regionalnog razvoja i produžene ruke Ministarstva na terenu. Moramo raditi zajedno kako bismo ostvarili gospodarski razvoj i omogućili ostanak stanovništva u ovim krajevima“, rekla je ministrica Gabrijela Žalac te poručila kako smo u godini od koje svi imaju velika očekivanja te da u 2017. moramo povući planiranih 13 milijardi kuna.

Dan prije nego li je posjetila Slavoniju, ministrica Žalac u Sisku je sudjelovala na 22. sjednici Vlade Republike Hrvatske te je u prisustvu premijera Andreja Plenkovića, zajedno s ravnateljem Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak Tomislavom Dujmenovićem i ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem potpisala ugovore za projekte koji se financiraju iz fondova EU.

Riječ je o dva nova ugovora u zdravstvu ukupne vrijednosti gotovo 90 milijuna kuna – Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Projekt „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici ‘Dr. Ivo Pedišić’ Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ vrijedan je ukupno 59.363.960,00 kuna, a cilj mu je postići veću sigurnost zdravstvenog postupka i optimizaciju procesa rada. Projekt je usmjeren prvenstveno prema pacijentima kojima će se bitno povećati kvaliteta i dostupnost usluga u dnevnoj bolnici. Drugi je projekt „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici ‘Dr. Ivo Pedišić’ Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“, vrijedan ukupno 29.160.375,00 kuna. Cilj tog projekta je postići bolju uslugu i smanjiti troškove hitnog prijema, a projekt je usmjeren prvenstveno prema kvalitetnijoj medicinskoj usluzi.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.