Daniel Kasap/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede dodjeljuje173 milijuna kuna za izgradnju lokalnih nerazvrstanih cesta

Autor: Dnevno.hr

Izgradnja nerazvrstane ceste može se provesti u naseljima s najviše 5.000 stanovnika, a mora biti u skladu sa strateškim razvojnim programom jedinice lokalne samouprave i prostornim planom.

Ministarstvo poljoprivrede putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi pokrenulo je natječaj za provedbu podmjere 7.2.– provedba tipa operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ iz Programa ruralnog razvoja RH.

Korisnici ove podmjere su sve jedinice lokalne samouprave, bez obzira na njihovu veličinu. Izgradnja nerazvrstane ceste može se provesti u naseljima s najviše 5.000 stanovnika, a mora biti u skladu sa strateškim razvojnim programom jedinice lokalne samouprave i prostornim planom.

Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova, a sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85 % udjela, a Republika Hrvatska s 15 % udjela. Najviši iznos javne potpore po projektu iznosi 1.000.000 eura u protuvrijednosti u kunama, a za ovaj prvi natječaj predviđeno je dodijeliti 173 milijuna kuna.

„Ovo je vrlo korisna mjera koja će svakako pridonijeti ruralnom razvoju, jer se ne odnosi samo na uređenje kolničkog traka nerazvrstanih cesta koje vode do poljoprivrednih površina već i na izgradnju ostalih dijelova cestovne građevine kao što je nogostup, biciklistička staza te zelena površina, ali i javna rasvjeta i prometna signalizacija koja će sigurno doprinijeti i sigurnosti ruralnog stanovništva.“ izjavio je ministar Tolušić.

Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET sustavu Agencije za plaćanja u poljoprivredi od 4. studenog 2016. do 23. prosinca 2016. godine. Svi detalji oko prijave na natječaj su ovdje.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.