Ministar Cappelli sastao se s direktorima turističkih zajednica županija

Autor: dnevno.hr

Direktori turističkih zajednica županija su se predstavili ministru rezultate rada na svojim destinacijama, te na koji način vide užu suradnju s lokalnim turističkim zajednicama

Ministar turizma Gari Cappelli održao je sastanak s direktorima turističkih zajednica županija s područja Hrvatske kako bi s njima razgovarao o budućoj suradnji i ulozi turističkih zajednica županija u promociji hrvatskog turizma. U pripremama je set zakona o turističkim zajednicama i promicanju turizma, boravišnoj pristojbi i turističkoj članarini koji će redefinirati uloge turističkih zajednica u budućem razvoju turizma.

Ministar je naglasio kako je način rada i pristup tržištima vrlo dinamičan, a marketinški pristup se mora mijenjati praktički svakih pola godine, stoga ćemo u hodu morati brže mijenjati neke pristupe promociji. „Županijske turističke zajednice morat će biti prvenstveno promotivno usmjereni i aktivni prema nižim razinama turističkih zajednica. Na tome ćemo morati maksimalno raditi, stoga je danas prvenstveno sastanak da se svi skupa povežemo i poboljšamo komunikaciju. Posjetit ću sve županije u Hrvatskoj jer želim biti operativniji i razgovarati s vama kako bismo riješili izazove koji su pred nama.“, naglasio je ministar Cappelli.

Ministar je podvukao odlične rezultate turističkog prometa u 2016. i naglasio da nam je glavni cilj povećanje prihoda na 14,3 milijarde eura do 2020. godine. „Kvalitetu i konkurentnost imamo u odnosu na bilo koju zemlju Mediterana. Ove godine otvorit će se novih 40 hotela, svi visokih kategorija, a znamo da su hoteli s 5 zvjezdica popunjeni 20% dulje od ostalog hotelskog smještaja. Na vama je da kvalitetno promovirate svoje destinacije, a želim bolju suradnju županijskih turističkih zajednica i sa Ministarstvom turizma“, istaknuo je ministar Cappelli.

Direktori turističkih zajednica županija su se predstavili ministru rezultate rada na svojim destinacijama, te na koji način vide užu suradnju s lokalnim turističkim zajednicama.

Ministar je naglasio kako je rast turističkog prometa na kontinentu u prosjeku 30%, te se na tom poslu intenzivno radi kako bi se ravnomjernije razvio turizam u Hrvatskoj. „Posebna sredstva osigurana su za razvoj turizma na kontinentu, uz implementaciju CRO kartice koja će se najviše osjetiti na kontinentu te na moru izvan glavne turističke sezone. Opredjeljenje prema razvoju kontinenta dokazujemo i posebnim projektima, kao što su utakmica Davis cupa koja će se odigrati za tri tjedna u Osijeku.

Što se tiče Fonda za razvoj turizma, kojim se financira javna turistička infrastruktura, natječaji koji će se raspisivati ove godine ići će u smjeru dosadašnjih, dok će se što prije definirati sadržaj javnog poziva za financiranje programa i projekata na kontinentu, koji će se raspisati u ožujku.

„Na specifičnostima svojih destinacija trebate graditi svoju promociju i upravljanje destinacijama. Želim s vama otvoren odnos, jer tako možemo graditi prepoznatljive proizvode naše zemlje. Mi ćemo vam pokušati zakonodavstvom stvoriti uvjete da biste uspjeli u onome što želite. Otvaram vam vrata i dajem vam na važnosti da ste krucijalna karika u razvoju turizma. Okrenite se i EU fondovima, pomoći ćemo vam u narednom periodu i u potpori u razvoju projekata i u financiranju učešća“, podvukao je ministar Cappelli istaknuvši važnost javno – privatnog partnerstva u razvoju turizma.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.