Zeljko Lukunic/PIXSELL

Marić: ‘Porezna olakšica nikad nije dolazila u pitanje’

Autor: dnevno.hr

"Konverzija i Zakon o konverziji je provedena i konzumirana", rekao je i dodao da ju je iskoristilo 95 posto dužnika u švicarskim francima.

Tehnički ministar financija Zdravko Marić dao je u subotu izjavu za medije ispred Ministarstva financija na temu kredita u švicarskim francima i porezne reforme

“Što se tiče porezne reforme, ponovit ću da je oduvijek ideja bila da se napravi sveobuhvatna analiza koja je trebala polučiti određene smjernice i sugestije što i u kojem smjeru dalje s poreznom reformom. Pad Vlade je učinio svoje, neki su koraci odgođeni, ali sav uloženi rad neće ostati mrtvo slovo na papiru, nego bi trebalo zaživjeti u praksi. Do sada nije bilo nikakvog govora i ništa osim onoga što je bilo zapisano u programu HDZ-a, a spekulacije ne mogu komentirati, nego se samo od njih ograditi”, kazao je Marić u subotu.

“Ideja je da se stvori stabilan porezni okvir, dodao je, koji će biti atraktivan za gospodarstvenike i građane, ali i investitiore. “Trebao bi biti jednostavan.”

“Što se tiče ostalih mjera, ideja je da se uz ovo sve ide i s poreznim rasterećenjem, ali važnu ulogu će igrati više elemenata.. Sve izmjene idu s početkom godine, dakle 1.1.2017. godine. To su dva elementa koja će utjecati na poreznu reformu. Proteklih dana ste čuli jako dobre rezultate, i ideja je da se nastave”, kaže Marić.

“Konverzija i Zakon o konverziji je provedena i konzumirana”, rekao je i dodao da ju je iskoristilo  95 posto dužnika u švicarskim francima. Mi se bavimo s posljedicama tog zakona koje mogu imati pravni epilog”, kaže Marić.

Na pitanje je li istina da je Most tražio sedam ministarstava, kaže da to neće komunicirati, ali da može reći da na sastanku neki dan nije o tome bilo niti riječi, već samo o sedam točaka. S Mostom se opet vide u ponedjeljak u 15 sati.

“Idemo sa snižavanjem najviše stope poreza na dohodak, dižemo prag i neoporezivi osobni dobitak”, zaključio je u pressici.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.