Robert Anic/PIXSELL

Manjak radne snage u turizmu: Ministarstvo pokrenulo sufinanciranje deficitarnih zanimanja

Autor: dnevno.hr

Učenici će dobivati 500 kuna, a studenti 800

U Hrvatskoj u turizmu nedostaje radne snage stoga je resorno ministarstvo pokrenulo novi projekt sufinanciranja deficitarnih zanimanja. Zajedno s hotelskim tvrtkama stipendirat će 240 učenika,prenosi HRT.

Učenici će dobivati 500 kuna, a studenti 800. Hotelska kuća Valamar stipendirat će najviše učenika – čak 212. Dio njih zaposlit će već ovog ljeta.

Obveze stipendista su jasne. Nakon školovanja u tvrtki moraju raditi 12 mjeseci.

Konobara i kuhara u našemu turističkom sektoru nema dovoljno. Ovim će se potezom samo djelomično riješiti problem manjka radne snage.

No i to je veliki iskorak u odnosu na dosadašnje stanje jer su hotelske tvrtke same rješavale pitanje deficitarnih zanimanja. Mnoge su, naime, surađivale s ugostiteljskim školama i stipendirale učenike završnih razreda te im osiguravale posao.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.