Ivo Cagalj/PIXSELL

JAMNICA POTVRDILA: Sberbank traži ovrhu zbog dva kredita

Autor: Dnevno.hr

Traže ovrhu nad tvrtkama kćerima u Srbiji i Sloveniji

Jamnica je u ponedjeljak putem Zagrebačke burze objavila da je Sberbank iz Ljubljane protiv te tvrtke pokrenula dva ovršna postupka u Sloveniji i Srbiji, dok je Sberbank iz Zagreba pokrenula postupak u Srbiji, a zbog kredita za koje je Jamnica preuzela jamstva.

“Sberbank d.d., Ljubljana, pokrenula je protiv Jamnice dva ovršna postupka na osnovi vjerodostojne isprave, i to pred Privrednim sudom u Beogradu i pred Okrajnim sudišćem u Ljubljani, zbog kredita u iznosu od 3,28 milijuna eura za koji je Jamnica preuzela jamstvo”, stoji u objavi.

Dodaju i kako je Sberbank d.d., Zagreb, također pokrenula ovršni postupak na osnovi vjerodostojne isprave pred Privrednim sudom u Beogradu radi kredita u iznosu od 255,28 milijuna kuna za koji je Jamnica preuzela jamstvo.

Sberbank traži ovrhu na udjelima Jamnice u društvima kćerima i to Mg Mivela d.o.o., sa sjedištem u Beogradu, Srbija, i Jamnica mineralna voda d.o.o., sa sjedištem u Mariboru, Slovenija, objašnjavaju iz Jamnice.

 

 

 




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.