Ivica Galovic/ PIXSELL

Isplaćena interventna potpora mljekarima

Autor: T. P.

Za krave u proizvodnji mlijeka moguće je ostvariti čak četiri različite vrste potpora, a u ovom trenutku prijavljeno je 86 978 takvih krava.

U četvrtak (28. 4. 2016.) obavljena je isplata izvanredne pomoći poljoprivrednicima u sektoru stočarstva, odnosno interventna potpora mljekarima. Sredstva potpore za navedenu interventnu pomoć osiguravaju se iz proračuna Europske unije i Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje sa 50 % udjela.

Za ukupno 5419 odobrenih korisnika isplaćena su sredstva u iznosu od 24.749.667,08 kuna. Podsjećamo, proizvodno vezana potpora za krave u proizvodnji mlijeka dodjeljuje se korisnicima koji se bave proizvodnjom mlijeka i isporučuju najmanje 3860 litara mlijeka po grlu godišnje.

Grlo za koje se ostvaruje proizvodno vezana potpora za krave u proizvodnji mlijeka nije prihvatljivo za ostvarivanje proizvodno vezane potpore za krave dojilje. Za krave u proizvodnji mlijeka moguće je ostvariti čak četiri različite vrste potpora, a u ovom trenutku prijavljeno je 86 978 takvih krava.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.