Robert Anic/PIXSELL

IDS-ov Lorencin putem ugovora o djelu ilegalno isplatio 200 tisuća kuna

Autor: dnevno.hr

Najveći iznos od vanjskih suradnika dobio je Nikola Petričević, 104.676 kuna i to za administrativne poslove, dok je novinarki HRT-a Neveni Rendeli plaćeno nešto više od 24 tisuće kuna za moderiranje "Dana hrvatskog turizma".

U svom je nalazu za 2015. godinu Državni ured za reviziju naveo da su u Ministarstvu turizma bili sklopljeni ugovori o djelu s 21 vanjskim suradnikom, javlja iPress.hr.

Najveći iznos od vanjskih suradnika dobio je Nikola Petričević, 104.676 kuna i to za administrativne poslove, dok je novinarki HRT-a Neveni Rendeli plaćeno nešto više od 24 tisuće kuna za moderiranje “Dana hrvatskog turizma”.

Osim spornih ugovora o djelu revizija je u, u Ministarstvu turizma u Lorencinovu mandatu utvrdila i nepravilnosti u rashodima za reprezentaciju, gdje je kršena Odluka Vlade RH te u dodjeli novca za aktivnosti u projektu Konkurentnost turističkog gospodarstva.

Popis poslova i honorara možete pročitati na portalu iPress.hr.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.