Hrvatske stranke najradije novac drže u Privrednoj i Zagrebačkoj banci, u HPB-u nitko

Autor: D.G.

Zanimljivo je da niti jedna stranka ne posluje s HPB-om koji je jedini u većinskom hrvatskom vlasništvu i u kojoj, zbog toga, vladajući imenuju Upravu.

Hrvatske političke stranke svoj novac drže u najjačim hrvatskim bankama, Privrednoj i Zagrebačkoj, koje se su, inače, u talijanskom vlasništvu, pokazala je mini anketa koju je proveo T portal. Zanimljivo je da nitko od najjačih hrvatskih stranaka ne drži novac u Hrvatskoj poštanskoj banci, jedinoj od većih koja nije u rukama stranaca. U njoj, naime, Upravu biraju vladajući, što očito nije dovoljno da privuče stranke da novac povjere HPB-u.

HDZ ima račune u obje najjače banke.

U najjačoj oporbenoj stranci također novac čuvaju na dva računa, jedan je u Zagrebačkoj, a drugi u Privrednoj banci, otkrila je T portalu glasnogovornica SDP-a Ivane Grljak.

HSS ima samo jedan račun, i to u Zagrebačkoj banci.

– Glavni račun HNS-a je u PBZ-u, a on ima 21 podračun za županijske organizacije, rekao je glasnogovornik HNS-a Igor Kolman.

SDSS je na svojim internetskim stranicama jasno istaknuo broj žiroračuna u zagrebačkoj Privrednoj banci.

Jedino IDS kao pravi lokal patrioti, centralni račun imaju u Istarskoj kreditnoj banci, a naglašavaju da svaka podružnica ima svoj račun.




Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.