Patrik Macek/PIXSELL

HNB objavio: Evo gdje su putovali i koliko su trošili guverner Vujčić i njegovi suradnici

Autor: Dnevno.hr

U pet godina, od 2012. kada je Vujčić postao guverner HNB je na putovanja i smještaj potrošio oko pet milijuna kuna.

Godišnje guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić i drugi zaposlenici HNB-a na račun hrvatskih poreznih obveznika na službena putovanja potroše gotovo milijun kuna.

Hrvatska narodna banka na svojoj je web stranici objavila je podatke o službenim putovanjima dužnosnika HNB-a u razdoblju od 2012. do siječnja 2017. godine. Podaci uključuju informacije o nazivu, lokaciji i organizatoru poslovnog događaja koji je svrha službenog putovanja, statusu sudjelovanja dužnosnika HNB-a. Navedeni su i podaci o troškovima smještaja i prijevoza, nositelju tih troškova, kao i podaci o dnevnicama.

U pet godina, od 2012. kada je Vujčić postao guverner HNB je na putovanja i smještaj potrošio oko pet milijuna kuna.

Najviše godišnje u prosjeku troši sam Vujčić na čija putovanja ode gotovo pola milijuna kuna.

Prema objavljenim podacima vidljivo je da je Vujčić tijekom 2016. boravio u Baselu, Parizu, Kitzbühelu, Beču, Dubrovniku, Amsterdamu, Rijeci, Splitu, Pekingu, Rovinju, Skopju, Washingtonu, Bostonu, pa opet Amsterdamu, pa Opatiji, opet Baselu, Londonu, Pragu, Portorožu, Frankfurtu, Kijevu, Pragu, Dubrovniku, kazahstanskom Almatyju, Frankfurtu, Luzernu, Sinatri, Sankt Peterburgu, Dubrovniku, Podgorici, Bruxellesu, Bratislavi, Beču, Baselu, Frankfurtu, Budvi, New Yorku, Osijeku, Washingtonu, Budimpešti, Jeruzalemu, Baselu, Opatiji, Luxembourgu, Frankfurtu, Buenos Airesu, Londonu, Bruxellesu, Frankfurtu, Beču.

U prvih mjesec dana 2017. Vujčić je na putovanja potrošio 29.407,78 kuna. Riječ je o iznosu koji je umanjen za iznose refundacije organizatora određenih putovanja na kojima je bio Vujčić.

Viceguverner Relja Martić u prosjeku godišnje troši nešto više od 200.000 kuna.




Detalje o troškovima koje je napravio guverner Vujčić možete pogledati ovdje.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.