Screenshot

Gabrijela Žalac preuzela Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova

Autor: dnevno.hr

Nova ministrica u fokus će staviti korisnike EU sredstava

Dužnost ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije preuzela je  Gabrijela Žalac. Kao i dosadašnji ministar Tomislav Tolušić, novoimenovana ministrica je s područja Slavonije, a na novu poziciju došla je s mjesta direktorice Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast.

Gabrijela Žalac je 37-godišnja majka troje djece, udana, s dugogodišnjim iskustvom u radu s EU fondovima, koja je radi boljitka svoje Slavonije i razvoja cijele Hrvatske odlučila preuzeti odgovornost te se iskreno posvetiti poslu kako bi 10,7 milijardi eura, koja su Hrvatskoj na raspolaganju iz Europske unije, što prije došlo do poduzetnika, poljoprivrednika, nezaposlenih, mladih i drugih građana Republike Hrvatske te u konačnici doprinijelo rastu gospodarstva i ravnomjernom razvoju hrvatskih regija.

Diplomirana je ekonomistica i pri samom je kraju doktorskog studija menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Iako vrlo mlada, nova ministrica ima dugogodišnje iskustvo u pripremi, provedbi i evaluaciji raznih EU projekata te je vrlo dobro upoznata sa sustavom upravljanja i kontrole EU fondova.

Dolazi s „terena“ gdje je svaka kuna uložena u razvoj vrlo bitna, te će fokus usmjeriti na postojeće i buduće korisnike EU sredstava, odnosno na njihove potrebe. Planira nastaviti započeti posao u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te će joj prvi koraci biti dodatno pojednostavljenje sustava i procedura kao i jačanje suradnje i koordinacije svih tijela u Sustavu upravljanja i kontrole EU fondovima.

Prije nego je došla u Agenciju, Gabrijela Žalac bila je pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a slične poslove obavljala je u Županiji još od 2002. godine. U bogatoj karijeri sudjelovala je u pripremi, programiranju i provedbi EU programa, pripremi, provedbi i evaluaciji brojnih projekata financiranih iz međunarodnih i EU izvora u Vukovarsko-srijemskoj županiji te je bila članica raznih vijeća, odbora i radnih skupina.

Dobro poznavanje programa međunarodne suradnje i načela regionalnog razvoja, hrvatskih i međunarodnih regionalnih prilika, strateškog planiranja, programiranja i upravljanja regionalnim razvojem putem projekata koji se financiraju kroz EU fondove, pomoći će novoj ministrici da opravda povjerenje koje joj je ukazano te nastavi s odličnim rezultatima koje je Ministarstvo do sada ostvarilo.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.