Patrik Macek/PIXSELL

(FOTO) Vladajuće pred Saborom dočekao ‘Superhik’ i tražio ih nešto vrlo privatno!

Autor: T. P.

Na Vladinoj telefonskoj sjednici mogli bi biti doneseni još neki amandmani na poreznu reformu

Uoči sjednice Sabora, predstavnici udruge GONG i Centra za mirovne studije potpomognuti ‘Superhikom’ došli su pred zgradu Sabora kako bi izrazili neslaganje s poreznom reformom. Ondje su izveli igrokaz kojima saborske zastupnike koji namjeravaju glasati za poreznu reformu pozivaju da potpišu i osobno jamstvo i jamče dvogodišnjom plaćom da navedena reforma neće produbiti dohodovne nejednakosti u Hrvatskoj.

Kako doznaje N1 televizija, na Vladinoj telefonskoj sjednici mogli bi biti doneseni još neki amandmani na poreznu reformu.

Podsjetimo, Sabor je danas nastavio sjednicu raspravom o izvješću o radu Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskoga rata za 2015., a trebalo bi uslijediti i glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

Odjel za arhivsko gradivo Domovinskog rata u 2015. godini prikupio je, po službenoj dužnosti, darovanjem ili otkupom, 60 medija nekonvencionalnog gradiva, 300 pozitiva fotografija, 700 digitalnih fotografija, 16 digitalnih zemljovida i 86 sati memoarskog gradiva. Digitalizirano je oko 180.500 stranica dokumenata.

Odjel za znanstveno istraživanje Domovinskog rata organizirao je stručne i znanstvene skupove o Domovinskom ratu, predavanja o Domovinskom ratu učenicima u školama, pripremao izložbe s tematikom iz Domovinskog rata, predavanja na tribinama u Hrvatskoj i inozemstvu te pisanje znanstvenih i stručnih radova. Ukupni prihodi poslovanja Centra iznosili su u prošloj godini 3,18 milijuna kuna, a rashodi 3,06 milijuna kuna.

Autor: T. P.