Davor Puklavec/PIXSELL

‘FMA za lažni popis hrvatskih štediša prvi put doznala iz medija! Seebiz.eu objavio krivotvoreni dokument’

Autor: Dnevno.hr

"S obzirom da se radi o očitom falsifikatu, za što sada imamo i potvrdu FMA, vjerujem da će nadležna tijela Republike Hrvatske postupiti u skladu s našom kaznenom prijavom protiv nepoznate osobe za krivotvorenje isprava i utvrditi tko je osoba koja je izradila falsifikat s ciljem dovođenja hrvatske javnosti u zabludu", poručuju iz Raiffeisena.

Raiffeisen banka Štajerske dobila je potvrdu Agencije za nadzor financijskih usluga (FMA) kojim FMA potvrđuje da joj dopisi povezani s navodnim popisom hrvatskih klijenata nisu poznati te da su za takav dopis prvi put doznali iz e-maila jednog novinara 12.06.2016. Time je austrijska Agencija za nadzor financijskih usluga (FMA) službeno i nedvojbeno potvrdila da se u slučaju navodnog popisa hrvatskih klijenata, objavljenog 12. lipnja 2016. godine na internetskom portalu Seebiz.eu, radi o grubom falsifikatu.

Time su potvrđene i izjave mr. Michaela Spitzera, povjerenika za Hrvatsku i glavnog koordinatora Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske, koji je još 13.06.2016. izjavio: „Nikada nismo zaprimili zahtjev od strane austrijske Agencije za nadzor financijskog tržišta (FMA). Pošto je čitav dokument krivotvoren, dali smo nalog našim odvjetnicima da poduzmu pravne korake protiv dotičnog portala”.

“S obzirom da se radi o očitom falsifikatu, za što sada imamo i potvrdu FMA, vjerujem da će nadležna tijela Republike Hrvatske postupiti u skladu s našom kaznenom prijavom protiv nepoznate osobe za krivotvorenje isprava i utvrditi tko je osoba koja je izradila falsifikat s ciljem dovođenja hrvatske javnosti u zabludu. Sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, očekujem da će i mediji koji su, usprkos našim upozorenjima, lažni popis objavili, isti sada ukloniti. U suprotnom, naši odvjetnici će biti prisiljeni to isto zatražiti sudskim putem”, izjavio je  mr. Michael Spitzer, povjerenik za Hrvatsku i glavni koordinator Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske.

 

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.