Marko Prpic/PIXSELL

Dvije stranke od donatora nisu dobile ni kune!

Autor: Hina

Živi zid od donatora je dobio 9500 kuna, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) 6300, Pupovčev SDSS 2500 kuna, HSLS 280 kuna

Od četiri milijuna do ‘nula’ kuna, iznosi su koje su od donatora u prvoj polovici godine dobile hrvatske parlamentarne stranke, a kao i prethodnih godina donatori su najskloniji bili HDZ-u doniravši mu više od 4,1 milijuna kuna, što je iznos koji gotovo dvostruko premašuje zbrojene donacije ostalih parlamentarnih stranaka.

‘Top tri’ po dobivenim donacijama čine HDZ, HNS koji je dobio 1,2 milijuna kuna, te SDP s nešto više od pola milijuna kuna donacija.

U kategoriji stranka koje su dobile više od sto tisuća kuna donacija su i IDS (145 tisuća) te HSS (124 tisuće), blizu tog iznosa je Glavašev HDSSB (96.800).

IDS je spomenuti iznos dobio od samo tri donatora, jedan od njih je tvrtka Istra D.M.C koja je na račun stranke uplatila 100 tisuća kuna, isto koliko i HDZ-u.

Europarlamentrac Ivan Jakovčić svojoj je stranci donirao 7400 kuna.

U kategoriji ‘više od sto tisuća’ je i stranka Pametno, koja nije zastupljena u parlamentu. U pola godine donatori su joj uplatili 128 tisuća kuna, od čega 26.200 predsjednica stranke Marijana Puljak.

Bez donacija Promijenimo Hrvatsku i SNAGA




Most NL dobio je 22.700 kuna, sve ostale stranke pojedinačno su dobile manje od deset tisuća kuna, a neke, poput Promijenimo Hrvatsku i SNAGA-e (Stranka narodnog i građanskog aktivizma) nisu imale nikakvih donacija, ni u novcu, ni u proizvodima, odnosno uslugama.

Živi zid od donatora je dobio 9500 kuna, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) 6300, Pupovčev SDSS 2500 kuna, HSLS 280 kuna.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.