Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dobrović: ‘Vlada radi sve da cijena plina ostane ista’

Autor: dnevno.hr

'Na temu plina se intenzivno pregovara ovih dana i još je prerano reći rezultat', kazao je Dobrović.

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović u Bruxellesu sudjeluje na Vijeću za promet, telekomunikaciju i energiju. Na dnevnom redu je rasprava o zakonodavnim prijedlozima iz paketa o čistoj energiji, koji je Komisija predstavila u studenom.

”Danas je bilo govora o paketu čiste energije. Važan je to korak prema cjelovitoj energetskoj uniji i to temeljem Pariških sporazuma. Mi smo dali načelno prihvaćanje, ali smo ukazali na potrebu da se neki termini usklade s realnom situacijom”, rekao je Dobrović, prenosi N1. 

‘Čuli smo niz primjedbi koje se tiču neuvažavanja pojedinih specifičnosti zemalja članica. Potrebno je razmotriti neke stvari poput pitanja regionalnih centara”, naglasio je ministar.

Dodao je kako Hrvatska po ovom pitanju stoji dobro.

”2015. smo imali 27 posto obnovljivih izvora energije pa smo u dobroj poziciji. Slabo smo koristili sunce i još neke izvore”, rekao je.

Komentirao je i najavljeno poskupljenje plina kazavši kako Vlada intenzivno radi na pronalasku modela koji bi građane zaštitio od poskupljenja.

”Na temu plina se intenzivno pregovara ovih dana i još je prerano reći rezultat. Mi činimo sve ne bi li pregovorima između proizvođača, regionalnog opskrbljivača i niza lokalnih opskrbljivača doveli do rješenja koje će za građane značiti ostajanje na praktički istoj cijeni”, rekao je Dobrović.




”Uskoro će se prezentirati model i vidjet će se gdje se tko i koliko pomaknuo u odnosu na ono što može odnosno na ono što mu je na raspolaganju”, rekao je dodavši da će Vlada vrlo brzo na ovu temu održati sjednicu.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.