Borna Filic/PIXSELL

Dobrović potpisao financiranje projekata teških 609 milijuna kuna

Autor: Dnevno.hr/HRT

Radi se o drugoj fazi projekata razvoja vodoopskrbe i odvodnje tim gradovima, a sufinancirat će se EU sredstvima kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović donio je odluke o financiranju 609 milijuna kuna vrijednih projekata u Osijeku i Poreču. Radi se o drugoj fazi projekata razvoja vodoopskrbe i odvodnje tim gradovima, a sufinancirat će se EU sredstvima kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Ovim odlukama ćemo doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika ovih dvaju gradova i većoj razini zaštite okoliša, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Provedba projekata u Osijeku i Poreču započela je i sufinancirala se kroz prethodni Operativni program Zaštita okoliša 2007.-2013., a donošenjem Odluka o financiranju II. faze stvoren je preduvjet za nastavak njihovog sufinanciranja EU sredstvima u narednom razdoblju.

“Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture grada Osijeka – FAZA II“ vrijedan 250.849.670 kn s PDV-om, sufinancirat će se sa 73,09% iznosa prihvatljivih troškova. Njime su obuhvaćena potrebna ulaganja u sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području aglomeracije Osijek i Bilje/Darda te pročišćavanja otpadnih voda izgradnjom sustava javne odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te izgradnjom uređaja za pročišćavanje pitke vode s posebnom tehnologijom uklanjanja arsena s ciljem osiguranja isporuke zdravstveno ispravne vode, navodi Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Projekt Poreč „Sustav odvodnje i uređaji za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča – FAZA II“ vrijedan je 358.178.431 kuna, a udio sufinanciranja EU sredstvima je 74,01% prihvatljivih troškova. Projekt Poreč obuhvaća ulaganja u sustave javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području 4 aglomeracije (Poreč- jug, Poreč-sjever, Lanterna i Vrsar) izgradnjom sustava javne odvodnje i ukupno 4 uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s ciljem postizanja dobrog stanja voda, odnosno mora, dodaje Ministarstvo u priopćenju.

Autor:Dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.